Ovde ste
Home > Zima > “ŠOKIRANI SMO, TUŽNI! BIO JE PRAVI UZOR SVIMA!” Dvostruki svetski prvak PRONAĐEN MRTAV!

“ŠOKIRANI SMO, TUŽNI! BIO JE PRAVI UZOR SVIMA!” Dvostruki svetski prvak PRONAĐEN MRTAV!


Svet sporta je zadesila nova tragedija.

Dvostruki svetski šampion u snoubordu Aleks Pulin pronađen je mrtav u svojoj domovini, Australiji.

Ovaj 32-godišnjak, koji je nosio zastavu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014, uočen je od strane jednog ronioca kako nepomično leži na dnu okeana, u blizini Kvinslendove Zlatne Obale.

“On je bio u lovu na ribu sa harpunom. Na obalu su ga doneli prolaznici, a tu su spasioci i lekari pokušali da ga ožive, ali bezuspešno”, ističe portparol hitne pomoći Kvinslenda.

Aleks Pulin je prethodno na društvenim mrežama objavljivao svoje fotografije upravo iz podvodnog ribolova, ali i dok pliva i surfuje.

“Aleks je bio omiljeni član naše organizacije i mnogo će nam nedostajati. Neverovatan sportista, voljeni član reprezentacije i pravi uzor, svima… Mnogo nam sada nedostaje”, ističu u Olimpijskom komitetu Australije.

Izraze saučešća uputili su i brojni australijski sportisti, a svi su saglasni da je u pitanju bila “krajnje ljubazna, nežna osoba”.

“Svetu će nedostajati tako talentovano ljudsko biće, dvostruki šampion planete i to bez ega, bez sebičnosti. Svima je bio najbolji drug”, poručio je bivši australijski brzi klizač Stiven Bredburi, prenosi BBC.

Pulin je titule prvaka sveta osvojio 2011. i 2013. godine, a u snoubord krosu je predstavljao Australiju na Zimskim olimpijskim igama 2010, 2014. i 2018. godine.

VIDEO: Sećanje na olimpijske igre u Sarajevu 1984.

Izvori

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični artikli

Top