Ovde ste
Home > Odbojka > Budim se posle 15, 20 dana…

Budim se posle 15, 20 dana…


Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević progovorio je o svom iskustvu sa korona virusom.

Korektor naše odbojkaške reprezentacije bio je pozitivan na Kovid-19 po dolasku u Srbiju iz Italije.

– Bio sam dugo u italiji, dva meseca, za vreme najveće pandemije. U zemlji u kojoj je bio najveći broj preminulih i zaraženih. Ušao sam u Srbiju sa negativnim testom, da ne bih bio u karantinu. Posle 15-20 dana se budim sa temperaturom, osećam prve simptome… odlazim na Infetktivnu kliniku u Beogradu, testiram se i bio sam pozitivan. Nekoliko dana sam bio na klinici, posle toga na kućnom lečenju. Za nekoliko dana mi prolazi karantin i imaću konačno priliku da izađem iz kuće i da se vratim normalnom životu – rekao je Aleksandar Atanasijević gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Aleksandar Atanasijević Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Aleksandar Atanasijević

Atanasijević je bio tzv. nulti pacijent u selekciji Srbije.

– U razgovoru sa doktorima, bio sam u Srbiji 15-20 dana, ovde negde sam “pokupio” virus. Nebitno je gde sam se zarazio. Sad se osećam bolje, kao i svi koji su bili sa mnom u kontaktu. O njima brineš više nego o sebi. Bio sam u kontaktu sa njima. Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije. Od mene je krenulo sve. Oni su bili na Infektivnoj klinici odakle su pušteni posle nekoliko dana – dodao je on, kako prenosi B92.

On je pre dva meseca imao operaciju kolena, zbog čega mu je imunitet opao.

– Sigurno je da imunitet ima veliki uticaj. 23. aprila sam imao operaciju kolena u Italiji, posle par dana dobio sam upalu pluća kao komplikacija posle operacije. Sve je to prošlo posle desetak dana i upravo iz tog nekog straha sam na prve simptome reagovao, nisam želeo da rizikujem. Sledeći test je u petak. Nadam se da ću biti drugi put negativan – zaključio je Atanasijević.

Video: “Budi šampion, ostani kod kuće”

Izvor

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični artikli

Top