Ovde ste
Home > Boks > “POČINJE NOVA ERA BOKSA” Nikodijević primio Borovčanina pred početak “Beogradskog pobednika”

“POČINJE NOVA ERA BOKSA” Nikodijević primio Borovčanina pred početak “Beogradskog pobednika”


Foto: Bokserski savez Srbije / Promo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević primio je ovog ponedeljka delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BŠ) na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom i izrazio zadovoljstvo što će na prestojeći 57. turnir “Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić” doći bokserska elita Evrope.

– Pripadam mlađoj generaciji koja ne pamti najslavnije dane boksa, ali sam odrastao na sjajnim pričama o bokserskim uspesima. I zato u vremenu koje sledi dugujemo više pomoći boksu da se vrati na stare staze slave i da nas ponovo obraduje olimpijskom medaljom, ako ne u Tokiju, onda u Parizu – rekao je Nikodijević.

Nikola NikodijevićFoto: Beoinfo / Promo
Nikola Nikodijević

On je dodao da je sa Borovčaninom razgovarao da se u Beogradu stvore bolji uslovi za trening, da se napravi njihov beogradski kutak i da se deca bave ovim sportom.

– Siguran sam da talenta i potencijala imamo, ako ne više, bar onoliko koliko imaju oni koji sad osvajajuj medalje” istakao je Nikodijević i podsetio da je “Beogradski pobednik” ustanovio nekadašnji gradonačelnik Branko Pešić, po kome sada turnir nosi ime.

– Pešić je jedan od najpoznatijih Beogradjana 20. veka, bio je veliki ljubitelj boksa, osnovao je ovaj turnir i sada je prilika da ponovo pošaljemo lepu sliku u svet. Mi smo u poslednjih 10 godina imali ovde preko 100 velikih dogadjaja, a siguran sam da će tako biti i sada. Verujem da počinje nova era kada je u pitanju bokserski sport u Beogradu i Srbiji – poručio je Nikodijević.

Borovčanin se zahvalio na prijemu i istakao da u Beograd dokazi bokserska elita.

– Pobednik postaje jedan od najjačih u Evropi, okuplja se bokserka elita, biće veliki test za naše boksere, koji će siguran sam dati sve od sebe i nadam se da će neko od njih podići trofej – rekao je prvi čovek BŠ.

On se zahvalio Gradu na podršci da se izgradi beogradski trenažni centar.

– Hvala na podršci, jedino još nemamo podršku ministarstva sporta, ali imamo podršku predsednika države koji nam je omogućio sponzore i nadam se da ćemo uskoro ponovo osvajati medalje na velikim takmičenjima. Boks je sport viteški, ogledalo nacije i ne bi uzalud Putin, Merkelova, Makron, kraljica Elizabeta posećivali svoje boksere. Boks se boksuje, oči u oči i zato je posebno zanimljiv – rekao je Borovčanin.

Nenad BorovčaninFoto: Predrag Dedijer / RAS Srbija
Nenad Borovčanin

Reprezentativci Sandro Poletan i Vladan Babić istakli su da su vredno radili, da će na turniru dati sve od sebe, da zadatak nije lak, ali da veruju u odlične rezultate i pozvali publiku da ih podrže.

Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik 2019″ , održaće od 16. do 20. aprila. Kvakifikacije su u “Pinkiju”, a finale u dvorani “Šumice”.

Publici će se predstaviti 169 boksera i bokserki iz 20 zemalja sveta.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

(Blicsport.rs)

Izvor

Besplatni oglasi za posao

Slični artikli

Top