Ovde ste
Home > Auto > Prvo mu je Mik, još na stazi, poklonio OČEVU KACIGU, a onda je dobio poruku PORODICE slavnog Nemca!

Prvo mu je Mik, još na stazi, poklonio OČEVU KACIGU, a onda je dobio poruku PORODICE slavnog Nemca!


Luis Hamilton izjednačio je rekord legendarnog Mihaela Šumahera po broju pobeda u Formuli 1.

Britanac se i sam svrstao među legende nedeljnim trijumfom na Ninrburgringu čime je stigao slavnog Šumija i sada obojica imajo po 91 pobedu u karijeri.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije mogao ni da zamisli da će oboriti rekord Mihaela Šumahera od 91 pobede u Formuli 1

Odmah posle trke Luisu Hamiltonu je Mik Šumaher, sin legendarnog vozača, poklonio kacigu koju je Mihael nosio tokom 2012. godine, njegove poslednje sezone u Formuli 1.

– Čestitam. Ovo je od svih nas – rekao je Mik posle trke Luisu.

Hamilton je bio iskreno iznenađen.

– Ne znam šta da kažem. Kada odrastate gledajući nekoga, uglavnom ga idealizujete u smislu kvaliteta kakav je vozač, ali i onoga šta je u stanju da radi u kontinuitetu, iz trke u trku, iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu – rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

– Igrao sam video igru Gran pri 2 i ja sam u toj igri bio Mihael, a videvši njegovu dugu dominaciju, mislim da niko, a posebno ja, nismo mogli da zamislimo da ću biti blizu Mihaela u pogledu rekorda. Ovo je izuzetna čast i trebaće mi malo vremena da se na to naviknem – dodao je britanski vozač.

Priznao je da je shvatio šta je postigao tek kada je došao u boks.

– Nisam na to mislio kada sam prošao kroz cilj. Ovo ne bih mogao da postignem bez ovog neverovatnog tima. Veoma sam zahvalan svima i veliko poštovanje gajim prema Mihaelu – dodao je šestostruki svetski prvak, koji će, ako se baš ne dogodi nešto krajnje nepredviđeno, ove godine stići još jedan Šumaherov rekord – izjednačiće se po broju šampionskih titula sa sedam.

Dan kasnije, dobio je još jednu poruku, ovaj put od porodice Mihaela Šumahera.

– Velike čestitke Luisu, kako impresivno dostignuće zaista sjajnog vozača. Ne možemo poreći da bismo voleli da Mihael drži te rekorde, ali kao što je i sam uvek govorio: rekordi postoje da bi se oborili – stoji u poruci porodice Šumahera.

Galantno, nema šta!

VIDEO: Luksuzna vila u kojoj sada živi Mihael Šumaher

Izvori

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični artikli

Top