Ovde ste
Home > Auto > Mercedes je dogovorio PRODAJU, povlače se iz najbržeg cirkusa!

Mercedes je dogovorio PRODAJU, povlače se iz najbržeg cirkusa!


Edi Džordan, bivši vlasnik ekipe “Džordan gran pri” koja se u devedesetima takmičila u Formuli 1, dao je veliki intervju za “Daily Mail”.

Irski biznismen izneo je šokantnu tvrdnju: Mercedes se povlači iz Formule 1 i već je dogovorio prodaju 70 posto kompaniji “Ineos” za 750 miliona evra!

– “Ineos” je već jedan od sponzora Mercedesa u Formuli 1 i ovo će biti elegantan izlazak te ekipe iz ovog sporta. Tim će zadržati sva postrojenja u Brekliju, ali će se zvati “Ineos”. Mercedes će zadržati samo 30 odsto vlasništva, a Toto Volf više neće biti šef ekipe – rekao je Džordan, a prenosi Index.hr.

Edi Džordan

Foto: Michael Gruber / EPA;

Edi Džordan

“Daily Mail” je, naravno, kontaktirao Mercedes koji je opovrgao takve glasine, međutim još ranije ove godine se pojavila priča da Nemci izlaze iz Formule 1 zbog radikalnih skraćivanja troškova te kompanije.

– Kako oni mogu da budu bolji nego što su bili do sada? To je nemoguće. Teško mogu da naprave još nešto više i ovo je idealno vreme za Vofa da napusti ekipu jer je već sada jedan od najvećih menadžera u istoriji Formule 1. Ovo što je uradio sa Mercedesom stavlja ga uz bok velikana kao što su Ron Denis i Žan Tod – dodao je Džordan.

Mercedes je apsolutni vladar Formule 1 u ovoj deceniji.

Luis Hamilton, Valteri Botas i Niko Rozberg doneli su Mercedesu šest uzastopnih konstruktorskih titula. Hamilton je u tim sezonama osvojio pet, a Rozberg jednu titulu.

Luis Hamilton

Foto: Jennifer Lorenzini / Pool / EPA;

Luis Hamilton

Ali Luis, koji je i 2008. bio svetski šampion, i ove sezone će se gotovo sigurno ponovo okititi šampionskim trofejem, dok je Mercedes već sad, manje-više, osigurao još jednu titulu konstruktora.

VIDEO Domink Tim osvojio US open…

…a Zverev zaplakao!

Izvori

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični artikli

Top