You are here
Home > Borilački > RVAČI IZ MAROKA NESTALI U BEOGRADU! Sleteli u Srbiju, nisu ni otišli na Svetsko prvenstvo

RVAČI IZ MAROKA NESTALI U BEOGRADU! Sleteli u Srbiju, nisu ni otišli na Svetsko prvenstvo


Dvojica marokanskih rvača trebalo je da se takmiče na Svetskom prvenstvu za rvače do 23 godine koje se u Beogradu održavalo od 1. do 7. novembra, na kojem je učestvovalo više od 600 sportista iz 60 zemalja, ali im se trag izgubio po sletanju u Beograd.

– Dvojica mladih sportista iz Maroka iskoristili su učešće na nedavnom Svetskom prvenstvu u Srbiji da ilegalno napuste tu afričku zemlju, na svom Fejsbuk profilu objavio je Fouad Meskout, predsednik Rvačke federacije Maroka navodeći da je slučaj prijavljen policiji u Srbiji i ambasadi Maroka u Beogradu.

Meskout je naveo i da „iza bekstva dvojice rvača u Srbiji stoji kriminalna mreža specijalizovana za ilegalne imigracije“.

Prem informacijama „Radija Slobodne Evrope“, sportisti nisu zatražili azil u Srbiji i nije poznato da li se još uvek nalaze na teritoriji naše zemlje.

Ovo je u poslednje vreme samo jedan od primera marokanskih sportista koji učešće na međunarodnim takmičenjima koriste da pobegnu iz domovine.

Sportisti Maroka, a i aktivisti, su prema pisanjima tamošnjih mediji često poručivali da sportski sistem u toj afričkoj zemlji nije razvijen i da ne obezbeđuje neophodnu podršku mladim sportistima da razvijaju svoje veštine.

U septembru 2021. trojica marokanskih odbojkaša su nestala po sletanju u Italiju gde je trebalo da igraju na Svetskom prvenstvu, a slično se desilo i u aprilu kada su dvojica boksera nestala po dolasku u Poljsku gde je trebalo da učestvuju na AIBA omladinskom Svetskom prvenstvu.

Svakako je najpoznatiji slučaj marokanskog šampiona u tekvondou Anouara Boukharse, koji je u oktobru 2019. pobegao iz zemlje na Kanarska ostrva, a onda napravio snimak koji je bio veoma popularan na društvenim mrežama. Na snimku se vidi Boukharsa na čamcu kako baca medalju u more uz poruku: „Beskorisna je“.

Međutim, ovo je za veoma kratko vreme drugi put da u Srbiji nestaju strani sportisti, iz afričkih zemalja. Juče se pojavila informacija kako su trojica bokserskih reprezentativaca DR Konga nestala iz kampa nacionalnog tima u Beogradu, gde su učestvovali na Svetskom prvenstvu.

– Nestali su Lunata Nkosi, Kajala Engulu i Mpembele Nzola. Njih trojica se vode da su u bekstvu, a srpska policija traga za njima – objavio je u saopštenju BS Konga.

Video: Željko Obradović besan na utakmici Andora – Partizan


[ad_2]
Source link

Slicni artikli

Top