You are here
Home > Atletika > ISPISANA NOVA ISTORIJA SRPSKOG SPORTA Nekada smo ove trke „samo mogli da gledamo“, a sad je naša mlada lepotica osvojila srebro u sprintu na Evropskom prvenstvu

ISPISANA NOVA ISTORIJA SRPSKOG SPORTA Nekada smo ove trke „samo mogli da gledamo“, a sad je naša mlada lepotica osvojila srebro u sprintu na Evropskom prvenstvu

Fallback Image


Mlada srpska atletičarka Ivana Ilić osvojila je srebrnu medalju u trci na 100 metara na juniorskom Evropskom prvenstvu u Talinu.

Srpkinja je 100 metara pretrčala za 11,42 sekunde što je bio drugi rezultat finala juniorskog Evropskog prvenstva.

Šampionka je postala Rasidat Adeleke iz Republike Irske koja je istrčala za 11,34 metara, dok je Srpkinja bila ispred Džoj Eze iz Velike Britanije kojoj je pripala bronza (11,44).

Ilićeva je na taj način postala prva sprinterka ikada iz Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu.

– Još uvek sam pod velikim utiskom, ne znam ni šta bih rekla osim da sam jako srećna. Zahvalna sam svima na podršci, pogotovo mom treneru Draganu Dukancu. Drago mi je što sam bila u prvoj stazi i što sam gledala samo sebe i trčala svoju trku. Ispalo je i bolje nego što smo očekivali. Nadam se da su svi ponosni – rekla je Ilićeva.

Ova 19-godišnja atletičarka dolazi iz Gornjeg Milanovca i članica je čačanskog kluba ČAAK.

Ivana se takmičila i u trci na 200 metara gde je bila prilično dobra, ali je ipak ostala bez medalje pošto je 200 metara istrčala za 23,75 sekunde, što je bio četvrti najbolji rezultat.

Video: Legenda iz Srbije: Upoznajte rekordera Olimpijskih igara

Source link

Slicni artikli

Top