You are here
Home > Odbojka > USPEŠNA GENERALKA PRED TOKIO Odbojkašice Srbije i treći put porazile Italiju uoči Olimpijskih igara

USPEŠNA GENERALKA PRED TOKIO Odbojkašice Srbije i treći put porazile Italiju uoči Olimpijskih igara


Ženska seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu nad Italijom, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Olimpijske igre.

Srbija je u dvorani SC „Voždovac“ na Banjici pred 1.000 gledalaca slavila sa 3:2, po setovima 25:18, 23:25, 24:26, 25:22 i 16:14 posle 119 minuta igre.

Prvi set pripao je Srbiji na dominantan način. Od samog početka su naše odbojkašice preuzele inicijativu i povele prvo sa 5:1, pa sa 18:12, da bi na kraju osvojile set sa ubedljivih 25:18.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: OSSRB / Ustupljene fotografije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

U drugom setu vođena je velika borba, ali je Italiji u završnici bila konkretnija i izjednačila je rezultat na 1:1.

Na početku trećeg seta, pri rezultatu 2:2, kapiten i primač Italije Mirjam Sila povredila je skočni zglob leve noge i zbog toga je bila prinuđena da napusti teren. Nije ovaj nemili događaj uticao na igru Italije, koja je uspela da povede sa 2:1, posle još jednog veoma izjednačenog seta.

Nije Srbiju poremetila činjenica da je Italija uspela da prokrene rezultat u svoju korist. Ponovo su seniorke došle do svoje prepoznatljive igre, koja im je donela izjednačenje i odlučujići peti set.

Srbija je bolje otvorila peti set. Povela su seniorke sa 11:6, ali se Italija nije predavala. Uspela je da veže 6 poena i da povede sa 12:11. Ipak, Srbija je u neizvesnoj završnici osvojila nekoliko bitnih poena, što joj je omogućilo da zabeleži I treću pobedu.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije putuje u četvrtak, 15. jula u Hofu, gde će boraviti do početka Olimpijskih igara. Turnir Olimpijskih igara 2020. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju.

Seniorke Srbije igraće u A grupi sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom, a u B grupi će igrati Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska.

Video: Viniofer Fernandez, odbojkaška lepotica iz Dominikanske republike

Source link

Slicni artikli

Top