You are here
Home > Tenis > Lajović: Preskočiću Olimpijske igre | MozzartSport

Lajović: Preskočiću Olimpijske igre | MozzartSport

Portal logoDušan Lajović, srpski teniser koji izazove na Serbian openu u okviru naredne nedelje dočekuje kao peti nosilac, pred duel prvog kola protiv Litvanca Rikardasa Berankisa, govorio je o očekivanjima na urniru u srpskoj prestonici, ali i planovima za naredni period.

„Iskreno, u ovom trenutku svaki žreb mi je težak zbog serije od pet poraza. Došao je takav period, teško je ostati disciplinovan i nastaviti da radiš, jer se porazi nižu na mojoj omiljenoj podlozi. Ovo mi je najlošiji početak sezone na šljaci, ali se nadam da ću uspeti da se vratim u dobru formu. Ulazim bez očekivanja u meč, boriću se i neću razmišljati o porazima. Dobro sam trenirao, tu deluje sve dobro, ali meč je druga stvar. Prethodnih nekoliko dana imam dobar stav na treninzima i nadam se da će mi to dati samopouzdanje. Iskreno, mislim da bi u normalnim uslovima ovo bio dobar žreb, ali sad nije tako“, rekao je Lajović.

Teniser koji zauzima 40. poziciju istakao je da je najbolje igre u prethodniom periodu pružao upravo u Srbiji i potom se osvrnuo na planove za ostatak sezone.

„Dešavaju se fizički padovi, ali to je nekada na osnovu psihe. Bitno je naći balans, i kada osetiš da je teško na terenu, treba da shvatiš da je to trenutna kriza. Sa druge strane, nekad psihihički potoneš u potpunosti. Verujem da je bitno da budem spreman na loše stvari tokom mečeva, ali treba da naučim da se izborim sa tim. Trebalo bi da pred Vimbldon odigram jedan turnir na travi, posle čega ću ponovo igrati turnire na šljaci. Preskočiću Olimpijske igre, mislim da je zbog trenutne situacije bolji plan da igram u Evropi“, istakao je drugi reket Srbije.

Source link

Slicni artikli

Top