You are here
Home > Fudbal > Španski fudbal zavijen u crno

Španski fudbal zavijen u crno


Iz Španije su ovog jutra stigle tužne vesti, da je preminuo sportski direktor Ovijeda Fransesk Arnau.

Nekadašnji fudbaler je preminuo u 46. godini, a nedavno se pominjalo da bi mogao da se vrati u Barselonu, u kojoj je ponikao.

Klub iz Astorije porukom na društvenim mrežama izjavio je saučešće porodici, a nadovezala se Barselona, kao i drugi španski timovi.

– Duboko žalimo zbog smrti Arnaua, koji je došao u Barselonu kao dete, potom bio golman prvog tima od 1998. do 2001. godine. Počivaj u miru, objavila je Barselona.

Nekadašnji golman ponikao je u katalonskom klubu, čiji je član bio do 2001. godine, redovno je nastupao za B tim, dok je u najjačoj selekciji sakupio 24 prvenstvena nastupa, pošto su prednost imali Rud Hesp i Pepe Rejna.

Sa „Nou Kampa“ se preselio u Malagu, gde je proveo deset godina i odigrao 131 utakmicu u Primeri, a poslednji nastup imao je 21. maja 2011, baš protiv svog matičnog kluba, Barselone.

Sa Malagom je 2002. osvojio Intertoto kup, a kao član Barselone šampionat Španije 1999. i Kupa kralja 1997. Sa mladom reprezentacijom Španije postao je evropski šampion 1998, ali nije uspeo da dođe do dresa A tima.

Po završetku karijere postao je sportski direktor Malage, a od 2019. je tu funkciju obavljao u Ovijedu, dok su španski mediji nedavno pisali da je Đoan Laporta imao nameru da ga dovede za tehničkog direktora Barselone.

Video: Dijego Maradona: In memoriam

Source link

Slicni artikli

Top