You are here
Home > Borilački > Počinje Regionalna liga sa jakom parolom

Počinje Regionalna liga sa jakom parolom


Ideja, pregovori, veliki rad, na kraju i veliki rezultat u vidu Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije.

Plemenita veština je zaslužila ujedinjenje, vapila je za zajedničkom akcijom, jer na to obavezuju i svi oni rezultati kojima su legende ovog sporta bivše zemlje ispisale svetsku boks istoriju u ime svih nas u regionu.

Velika „eks Ju“ boks scena kreće u pisanje nove istorije, kreće u bitku za ovaj sport koji je godinama bio na marginama i tavorio u zapećku.

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

Vahid Abasov

Poznati po hrabrosti, snazi, srcu za ovaj sport ujedinili su se u zajedničku priču, pod parolom „Za spas boksa“, koja kreće 27. maja 2021. iz Skoplja u kojoj će domaćin BK Vardar u okviru prvog kola ovog takmičenja ugostiti BK Loznica iz Srbije. Svi mečevi će biti prenošeni u direktnom TV prenosu na TV Arena 1 i Arena Fight.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Vladan Babić

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

Vladan Babić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je pokretanje Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

– Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je nedavno predsednik Vučić, poručivši da će Srbija snažno finansijski i organizaciono podržati ovu ligu.

Sandro Poletan

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

Sandro Poletan

Ante Josipović, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984., koji živi u Banjaluci, nedavno je posetio Beograd, gde se i revakcinisao.

– Dugo sam maštao o ovam danu i jedva čekam da na kanalu Arena gledam prvi meč između Vardara i Loznice. Velika je stvar kada te predsednik države podržava. A baš Vučić je vetar u leđa olimpijskom boksu u Srbiji. Siguran sam da će se mnogi privatnici zainteresovani da ulažu u ovu ligu, jer kada mere oko korona virusa popuste, dvorane će biti pune. Zamislite kako će dobro biti kada Željo ugosti Loznicu, Zagreb dočeka Crvenu zvezdu. A i u Skoplju, Podgorici, Bijeljini i Mariboru čekaju nas spektakularni mečevi – poručio je Ante Josipović.

Regionalna Liga je sjajan uvod za Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje nas očekuje u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine. Plemenita veština ponovo trese sportsku scenu Balkana, čekalo se decenijama na izlazak iz tunela, vredelo je čekati i dočekati svetlost u znaku ujedinjenja, ali i planetarne smotre boksa kojoj će sa velikim ponosom domaćin biti Srbija.

Video: Druženje boksera i Gorana Bregovića

Source link

Slicni artikli

Top