You are here
Home > Tenis > „Iznervirao sam se i pored iskustva“ Đoković nakon meča otkrio šta je dovelo do svađe sa sudijom: JEDAN ČOVEK NIJE DOVOLJAN

„Iznervirao sam se i pored iskustva“ Đoković nakon meča otkrio šta je dovelo do svađe sa sudijom: JEDAN ČOVEK NIJE DOVOLJAN


Novak Đoković se plasirao u narednu rundu mastersa u Rimu pobedivši u dva seta Tejlora Frica.

Mada su odigrana dva sata, meč je trajao oko pet sati računajući i prekid zbog kiše koji je igrače sa terena oterao na oko tri sata.

Tada je i pobesneo Đoković koji je insistirao na prekidu, ali arbitar nije uvažio njegov predlog sve dok se najbolji igrač sveta nije potpuno razbesneo.

Novak Đoković protiv Frica

Foto: Ettore Ferrari / EPA;

Novak Đoković protiv Frica

– Olakšanje što sam konačno dobio meč, imali smo sve. Prekidi… Nije lako igrati u takvim uslovima, igrali smo skoro dva puna seta pod kišom. Bilo je vrlo opasno i izgubio sam strpljenje kada sam servirao. Mada, kada prebrodite ovako nešto, dolazi još više samopouzdanja jer je neophodno da za mene kad izađem na teren imam ubeđenje da mogu da igram bolje – počeo je Novak.

Voditelj je srpskog tenisera upitao da detaljnije govori o uslovima za igru u Rimu danas.

– Kada pada kiša šljaka postaje mat, morate da vidite sa sudijom i rivalom kada treba da se zaustavi. Jedan čovek nije dovoljan da se završi meč, što je bilo nezgodno. Oči su bile pune vode kod servisa, nije ni prvi ni poslednji put da ćemo igrati u ovakvim uslovima. I pored iskustva sam se iznervirao i izgubio smirenost. Ovo su velike lekcije koje ću pokušati da izvučem – zaključio je Đoković.

Video: Sedam najlepših teniserki za koje niste čuli

Source link

Slicni artikli

Top