You are here
Home > Fudbal > Lukaku: Život bih dao za Kontea

Lukaku: Život bih dao za Kontea

Portal logo


Projurio je Inter do titule prvaka Italije, do koje se načekao nakon duge dominacije Juventusa.

Ali, moglo bi se reći da čovek koji je uspostavio tu vladavinu Stare dame, na kraju je i skinuo sa trona – Antonio Konte. A, njegov čovek od najvećeg poverenja na terenu, udarna pesnica, bio je tokom sezone Romelu Lukaku, koji sada blista od sreće posle osvojene titule. Onu sa Anderlehtom koju je osvojio bez nekog velikog doprinosa 2010. godine ne priznaje, za njega je ova prva u karijeri.

I kada priča o trofeju, u prvi plan gura Kontea.

Život bih dao za Kontea“, jasno poručuje Lukaku.

Tvrdi Belgijanac da je odavno imao želju da sarađuje sa italijanskim stručnjakom.

„Nisam mogao da mu se pridružim kada je bio u Čelsiju (2017.), ali uvek sam govorio da ću igrati za njega čim se rastanem sa Mančester junajtedom. Konte mi je, kada sam došao, otvoreno rekao: ako ne budeš vredno radio na treninzima, nećeš ni igrati. Ključno je da znaš kako treba da igraš leđima okrenut golu. Jako je važno da u životu imate oko sebe ljude koji će vam uvek govoriti istinu, jer samo tako mogu da vam pomognu da napredujete“.

Smatra Lukaku da je tokom ove sezone psihološki mnogo napredovao, da je naučio da bude otporniji na sve nedaće, a da je osvajanje titule samo dodatna injekcija samopouzdanja za naredne godine.

Možete da postignete 500 golova u karijeri, ali ako ne osvajate titule, onda je to besmisleno. Osećao sam da je ova sezona prekretnica. Sa 27 godina bilo je sad ili nikad“.

Objasnio je kršni napadač kako je u velikoj meri unapredio svoju igru dok je leđima okrenut golu.

Uspeo sam uz pomoć mašine koju imamo u sportskom centru. Ona ispaljuje lopte brzinom od 30-40 kilometara na čas, pravo u igrača i morao sam da naučim kako da takve lopte pravovremeno i u pravi prostor usmeravam ka saigračima. Ranije sam uglavnom završavao iza leđa štopera koji me čuva, a sada sam uvek dve sekunde ispred njega. Nikada to neće biti moja omiljena uloga na terenu, ali obavljam tu ključnu ulogu, kao nekada Šekil O’Nil u košarci. Jako sam ponosan što sam skupio devet asistencija ove sezone“, naglasio je Romelu Lukaku.

Pored devet asistencija, tu je i 21 gol, što je jasan dokaz zašto velika većina misli da je Belgijanac bio najvažniji čovek na terenu u Interovoj uspešnoj šampionskoj trci. 

Source link

Slicni artikli

Top