You are here
Home > Tenis > Pomirio sam se sa tim

Pomirio sam se sa tim


Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki otkrio je da će uskoro okončati svoju tenisku karijeru.

On trenutno radi kao selektor srpskog nacionalnog tima u “belom sportu”, a i dalje je zvanično aktivan igrač.

Međutim, njegova igračka karijera biće gotova već ove kalendarske godine, a on je to i potvrdio.

Viktor Troicki

Foto: Andrej Cukic / EPA;

Viktor Troicki

– Sportski veteran sam već uveliko. Polako završavam karijeru, uskoro, plan je da odigram još par turnira. Pomirio sam se da završavam ove godine. Prebacujem se na druge poslove vezano za sport, ali više kao profesionalni trener. Radujem se tom nekom novom zadatku, novim izazovima i nadam se da će to proteći kako treba – istakao je Troicki.

U devet godina nula turnira, a sada za par meseci dva u Beogradu. Učestvovao je na „Serbia openu„, a evo kako gleda na poziciju Srbije na teniskoj mapi sveta.

– Jedan turnir je garantovan da ostaje. Uzeta je licenca za svaku godinu, a za ovaj drugi smo iskoristili promenu datuma Rolan Garosa koja je ostavila praznu nedelju. Aplicirali su gradovi koji su bili u mogućnosti, i eto, na našu sreću, Beograd je dobio taj turnir. Neće ga biti svake godine – rekao je Troicki i dodao:

– Ova dva turnira su neverovatna stvar za naše igrače, da mogu da igraju kod kuće. Utisci sa ovog prvog su bili sjajni, iako nas je vreme malo mučilo, ali sve je dobro organizovano. Pogotovo stranci su bili zadovoljni. Kažem, lepa prilika za mlađe kao što je Hamad da igraju sa najboljima na svetu. Jedva čekamo sledeći turnir u maju – podvukao je teniser u intervjuu za „Objektiv“.

VIDEO Troicki izjava nakon pobede ATP

Source link

Slicni artikli

Top