You are here
Home > Fudbal > I sve je kao lani, Zvezda šampion! (VIDEO)

I sve je kao lani, Zvezda šampion! (VIDEO)

Portal logo


I sve je kao lani, Zvezda je šampion… Pre deset meseci crveno-beli su tačku na dominantnu sezonu, posle pandemije virusa korona, stavili na Banjici, dok su večeras gravirali svoja imena u istoriju kluba sa Marakane ne baš gledljivom, ali taktički solidnom partijom protiv Vojvodine. Igra će se brzo zaboraviti, ali će se pamtiti da su crveno-beli, pod komandom Dejana Stankovića, podigli lestivcu ostvarenja i stigli do četvrte titule šampiona države u nizu. Prvi put u 76 godina dugoj istoriji. Ovaj 32. naslov prvaka države pamiće se najviše po tom podatku.

Uz sve to Crvena zvezda je stigla do 22. vezane pobede u prvenstvu, zaboravšivši superiornost koja ju je krasila tokom većeg dela sezone. Tim Nenada Lalatovića, rasejan unutrašnim previranjima, smogao je snage da oznoji velikog favorita. Nateravši domaćina da u drugom delu izgubi taktičku niti i čeka poslednji zvižduk Danila Grujića da proslavi devet meseci stvaranu titulu. Vojvodina nije ustuknula ni sa igračem manje, posle nerazumnog poteza Đorđa Đurića i brutalnog starta nad Veljkom Nikolićem.

Zvezda se odlučila da čuva prednost stečenu autogolom Siniše Saničanina, čija dekoncentracija je odlučila konačnog pobednika. Na kraju mršavih 1:0, ali sasvim dovoljnih da igrači Crvene zvezde proslave ispunjenje primarnog kluspkog cilja.

Source link

Slicni artikli

Top