You are here
Home > Fudbal > Srpski Real beži iz Zone posle dve decenije

Srpski Real beži iz Zone posle dve decenije


Podunavci su pomoravsko selo sa više od 400 kuća. Tema broj jedan ovih dana, a pogotovo nedeljom kada se manje radi, je fudbal.

Ponosni su Podunavčani na svoj Real koji je na prvom mestu tabele u Šumadijsko-raškoj zoni.

Pre osam godina raspisan je seoski samodoprinos da se pomogne Realu i izgradi novi stadion jer je klub ostao bez terena za odigravanje utakmica kada je zemljište restitucijom vraćeno ranijem vlasniku.

Prionuli su na posao i uz pomoć opštine napravili novi teren sa pratećim objektima.

„Veliki je rad tu bio i ogroman posao smo uradili a rezultatima smo ispratili sve“, kaže Zoran Petrašinović, predsednik FK Real Podunavci.

Real igra odlično ove godine. Na utakmice nedeljom dolaze i stari i mladi. Najbolja mesta uz prugu Kraljevo-Kruševac zauzimaju se sat ili dva unapred 

„Mi smo morali da uložimo dodatna sredstva da oformimo ovu novu parcelu. Dvadeset miliona dinara je uloženo u sam fudbalski teren i u svlačionicu koja je po svim standardima“, rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Svi su euforični osim trenera koji je uz klub bio i 80-ih godina prošlog veka kada je Real bio jedini seoski tim u Regionalnoj fudbalskoj ligi.

„Igrali smo jednu šumadijsku zonu, upali smo tamo i ovaj, vežu me lepe uspomene za njih. Real je tim, klub koji ima izvanredne uslove, teren, infrastrukturu vrlo dobru“, kaže Živojin Ilić, trener FK Real Podunavci.

Real je dobio još jednu utakmicu na svom terenu. Još je bliži višem rangu odnosno najvećem uspehu u istoriji kluba dugoj 55 godina.Source link

Slicni artikli

Top