You are here
Home > Fudbal > Nagelsman novi trener Bajerna! | MozzartSport

Nagelsman novi trener Bajerna! | MozzartSport

Portal logo


Mnogi su govorili i bili u pravu: nije pitanje hoće li, već kada će. I evo danas curi sa svih strana, a stiže i potvrda Kristijana Falka, novinara najbolje upućenog u dešavanja u Bajernu – Julijan Nagelsman novi je trener i dalje aktuelnog šampiona Evrope!

Dva kluba zvanično se još nisu oglasila po pitanju ovog transfera, međutim pomenuti novinar Bilda tvrdi da dogovor mladog stručnjaka i Bajerna postignut, da je preostalo samo da se reše detalji na realciji Bajern – RB Lajpcig. Nagelsman nema izlaznu klauzulu u ugovoru i Bikovi su to pokušali da iskoriste kako bi odvratili Bavarce. Postavili su kao odštetni zahtev vrtoglavu cifru od 30.000.000 evra, no čelnike giganta iz Minhena ni to nije sprečilo da krenu u akciju. Dogovor sa jednim od najtalentovanijih trenera današnjnice lako je pao, pa sada ostaje samo da se „nađu“ dva kluba.

Navodno, Bajern nudi 20.000.000, dok Lajpcig insistira na 30.000.000. Oglasio se po ovom pitanju poslovično oprezni Kiker koji tvrdi da će dogovor pasti na 25.000.000.

„Dogovor dve strane može se očekivati uoči polufinala DFB kupa u petak u Lajpcigu, kada će ovaj tim ugostiti Verder iz Bremena. Nagelsman je uvek isticao da će prevremeni odlazak razmotriti samo u slučaju da se klub složi. Očito, Lajpcig je odlučio da mu izađe u susret, što samo potvrđuje da preostali neugovoreni detalji ne mogu da pokare posao“, piše Kiker.

Sa sportske tačke gledišta odlazak Julijana Nagelsmana koji je Red Bulovo čedo razvio u vrhunski tim evropskog kalibra ogroman je gubitak. Međutim pomenuti novac koji će se sliti u kasu Bikova nije mala stvar u doba velike krize. Jer poznato je da Nemci ne troše ono što nisu zaradili. Sa novcem od obeštećenja za trenera nema sumnje da će Lajpcig uspeti da sačuva kostur tima i da će odlazak Dajoa Upamekana (takođe u bajern) biti poslednji za ovu godinu.

Podsetimo, Red Bul je Nagelsmana platio Hofenhajmu 5.000.000 evra.

Otkako se pojavila prva informacija da će Julijan Nagelsman zameniti odlazećeg Hansija Flika na klupi nemačkog prvaka spekuliše se i o novom šefu struke Lajpciga. Lista nije dugo. Zapravo, jedno ime u potpunosti dominira. To je Džesi Marš iz iste porodice, trener Salcburga, akademac Ralfa Rangnika.

Velike promene u Lajpcigu, ide i sportski direktor

Source link

Slicni artikli

Top