You are here
Home > Fudbal > Muzika za uši navijača Arsenala: Šveđanin hoće da kupi klub sa Anrijem, Vijerom i Bergkampom

Muzika za uši navijača Arsenala: Šveđanin hoće da kupi klub sa Anrijem, Vijerom i Bergkampom

Portal logo

Vlasnik audio-striming servisa spremio ponudu porodici Kroenke u čemu mu pomažu trojica bivših asova Tobdžija

Posle fijaska sa osnivanjem evropske Superlige, američki vlasnici tri engleska kluba koji su hteli da okrenu leđa Premijer ligi i UEFA, razmišljaju kako da se izvuku iz nimalo naivne pozicije. Jedan od potencijalnih poteza je prodaja.

Porodica Glejzer u čijem je vlasništvu Mančester Junajted, ako je verovati medijima sa britanskih ostrva, saopštila je u određenim krugovima cenu pod kojom bi pristala da napusti Old Traford – 4.600.000.000 evra.

Nije je zadovoljila ponuda teška 4.000.000.000 koja joj je stigla iz Azije pre krize izazvane koronavirusom, kao što ni vlasnici Liverpula, neposredno pre nego što je u etar izašla priča o Superligi, nisu bili zadovoljni ponudom od 3.440.000.000 evra koja je takođe poslata iz Azije, ali sa Bliskog istoka.

A šta je sa Arsenalom koji je u rukama porodice Kroenke? Britanski Telegraf piše da je Šveđanin Danijel Ek, jedan od osnivača nadaleko poznatog audio-striming servisa Spotify spremio predlog za kupovinu Tobdžija. Po ovom pitanju se konsultuje sa trojicom fudbalera koji su status idola stekli još na travi Hajberija – Denisom Bergkampom, Tjerijem Anrijem i Patrikom Vijerom.

Ukoliko se ovo ostvari, odnosno ukoliko Ek preuzme vlasništvo nad Arenalom, nastaviće nisku ljudi iz muzičke industrije koji su upravljali ili su imali bar delimično vlasništvo u engleskim klubovima.

Elton Džon je bio svojevremeno vlasnik Votforda, i to veoma uspešan. Pevač Led Cepelina Robert Plant je dugo godina sedeo u potpredsedničokoj fotelji Vulverhemptona, dok Fil Lajnot, legendarni basista i pevač grupe Tin Lizi nije samo drugovao (uglavnom po kafanama) sa „đavolskom ikonom“ Džorodžom Bestom, već je bio i vlasnik nekoliko deonica Mančester Junajteda…

Source link

Slicni artikli

Top