You are here
Home > Fudbal > Američki novac ulazi u Inter

Američki novac ulazi u Inter

Portal logo

Investicioni fondovi iz SAD spremni da ulože 250.000.000 dolara u italijanski klub

Inter, jedan od osnivača Evropske Superlige, iz koje je izašao posle samo nekoliko dana od osnivanja, ipak će dobiti novac od SAD. Ali ne od od bankarske grupacije „JP Morgan“ koja je trebalo da bude glavni finansijer pomenutog takmičenja, već jednog od dva investiciona fonda „Oaktree Capital Group“ iz Čikaga ili „Bain Capital“ iz Bostona.

Kako piše Korijere dela sera, predsednik Intera Stiven Žang narednih dana će potpisati sporazum sa fondom „Oaktree Capital Group“, dok na stolu ima i alternativu – ugovor sa američkim „Bain Capital“– sa sličnom ponudom.

Danas, 20.45: (2,45) Lacio (3,35) Milan (2,90)

Prema navodima italijanskog dnevnika, grupa Suning koja je većinski vlasnik Intera, zadržaće kontrolu nad klubom, iako postoje dva scenarija.

Prvi je da Suning direktno od Amerikanaca podigne kredit u visini od 250.000.000 miliona dolara, pa zatim ga utroši na fudbalski kolektiv.

Drugi je da „Oaktree“ od hongkonškog fonda „Lion Rock“ otkupi 31,5 odsto % akcija u Interu i tako postane partner, a ne spoljašni finansijer kineske kompanije u poslovanju u italijanskom klubu.

Suning je 2016. godine za 270.000.000 evra preuzeo 68,55 odsto akcija Intera, a zatim uložio stotine miliona evra ne bi li okončao vladavinu Juventusa u Italiji i napravio iskorak u Evropi. Ipak, šanse Intera u tim namerama se nisu povećale, već dug kompanije koja je vlasnik kluba na čak 1.000.000.000 evra u obveznicama koje dospevaju na kraju godine.

Zato su Kinezi odlučili da potraže finansijsku pomoć…

Source link

Slicni artikli