You are here
Home > Tenis > Karacev posle velike borbe savladao Đokovića i plasirao se u finale Srbija opena

Karacev posle velike borbe savladao Đokovića i plasirao se u finale Srbija opena


Sjajan meč odigrali su Đoković i Karacev. Kako je meč odmicao igra se rasplamsavla. Vodila se velika i iscrpljujuća borba. Videli smo sve što tenis čini zanimljivim. Nekoliko preokreta, nemogućih poteza, puno trčanja, srećnog odbijanja loptice od vrh mreže. „Počišćne“ su linije u nekoliko navrata. Dugi poeni, najduži preko 30 razmena. Revija brejkova i propuštenih brejk prilika. Na kraju mogao je da pobedi samo jedan a to je večeras bio Aslan Karacev.

Đoković je odlično ušao u meč, uz jedna brejk došao je do prednosti od 3:0. naizgled bespotrebna nervoza u petom gemu dovela je do ribrejka Karaeva.

Nakon toga protivnik je delovao bolje na terenu, u devetom gemu ponovo je oduzeo servis našem teniseru i imao priliku da servisom reši set. Međutim, Đoković je skupio snagu i vratio brejk. Ipak, već u narednom gemu Karacev ponov stiže do brejk.

Potom je Karacev po drugi put servirao za set, uspeo je da spasi tri brejk lopte i osvoji gem i set 7:5.

Nastavak je doneo sličnu sliku. Novak je poveo sa 2:0. Karacev je odmah vratio brejk. Potom je uspeo da se izvuče na svoj servis i izjednači. Zatim je Đoković popustio i izgubio svoj servis gem, tako da je protivnik stigao do prednosti.

Novak je ponovo propustio brejk priliku, pa je Karacev došao do 4:2 u drugom setu. Već na naredni servis protivnika Novak je vratio brejk, a potom ponovo poveo – 5:4. Novim brejkom posle velike borbe Đoković osvaja drugi set – 6:4.

Velika i bespoštedna borba u trećem setu. Igrači su uspevali da sačuvaju svoje servise iako su se suočavali sa brejk prilikama. Prvih šest gemova za 3:3, a dovoljan podatak kakva se borba odvijala na terenu je da je trajalo 50 minuta igre.

Prvi do brejka u trećem setu došao je Karacev u sedmom gemu. Potom je Rus na servis Đokovića propustio meč loptu. 

Ono što je propustio na Novakov servis Karacev je iskoristio na svoj, protivnik osvaja servis i stavlja tačku na set i meč – 6:4 u odlučujućem setu.

Ovako je protekao meč.Source link

Slicni artikli

Top