You are here
Home > Fudbal > Kopa Libertadores: Sve se vrti oko Borhe

Kopa Libertadores: Sve se vrti oko Borhe

Portal logo


Fluminense i River Plejt u ponoć igraju derbi utakmicu i otvaraju takmičenje u grupi D Kopa Libertadores, a četiri sata kasnije u okviru iste grupe sastaju se dva kolumbijska predstavnika, razume se, decenijski poznanici iz državnog prvenstva. Možda Independijente Santa Fe i Junior ne pripadaju velikoj trojci kolumbijskog fubdala, ali su uz Deportivo Kali, odmah ispod crte sa po devet osvojenih titula. Sa mnogo aspekata ovaj duel bi mogao da bude vrlo interesantan, ali glavni se tiče Migela Borhe, nekadašnjeg napadača Independijentea, trenutno glavne udarne igle Juniora.

04.00: (2,40) Junior (3,10) Independijente Santa Fe (3,20)

Mnogo je kurioziteta vezanih za Borhu. Ako ga veteran Teofilo Gutijerez zajedno sa ostatkom ekipe bude adekvatno hranio loptama gostujućem timu se ne piše dobro. Reč je o momku koji je ponikao u Deportivno Kaliju, sa Kardinalima protiv kojih večeras nastupa osvojio Sudamerikanu 2015. godine, a naredne prešao u još veći Atletiko Nasional i avanzovao u šampiona Libertadoresa. Pritom je u polufinalu a četiri pogotka sam izbacio Sao Paulo, pa rešio finale golom protiv Independijente del Valjea u revanšu.

U međuvremenu je nastupao za Palmeiras, takođe rešetao u kontinentalnoj eliti u kojoj je došao do brojke od 20 golova. Da postane najbolji strelac Libertadoresa svih vremena i prestigne Luizaa nedostaje mu devet golova, za prodor među najboljih deset dovoljno mu je da večeras jednom opepeli. Ako bude dvostruki strelac eto ga na deobi osme pozicije. Het-trikom bi se izjednačio sa Martinom Palermom.

Čitava priča o Borhi samo da bi se dočaralo od koga će gosti najviše strepeti. Iz prvog lica su videli njegova četiri postignuta i dva nameštena gola na pet utakmica. Pre manje od mesec dana, Borha je ponovo zatresao mrežu tima iz Santa Fea u remiju 1:1. Sa napadačem takvog kalibra, Junioru bi Sudamerikana treće mesto u grupi trebalo da bude realnost, ali njime ne bi smeo da se zadovolji.

Oba rivala se u domaćem šampionatu šepure čvrstim odbranama – Junior je sedmoplasirani tim sa svega 13 primljenih golova, Independijenteova defanziva je jednom više poklekla, ali bodovno prednjači sa 33 boda, samo jednim manje od lidera Atletiko Nasionala. I pored stamenih defanzivaca, radilica na sredini terena, od plasmana u Libertadores Kardinali su zaigrali znatno kreativnije i raznovrsnije, a to im je donelo epitet najubitačnijeg napada Kolumbije.

To nije sve kada je reč o Libertadoresu, ali i kolumbijskim predstavnicima pošto Atletiko Nasional dočekuje šampiona Čilea, Universidad Katoliku. Zeleni kipte od samopouzdanja pošto su nakon deklasiranja Libertada 4:1 i opšte plasmana u kontinentalnu elitu i Patriotas u domaćem prvenstvu rastavili na proste činioce. U trijumfu 7:1 briljirao je najbolji strelac Kolumbije Heferson Duke sa pokerom golova – od ukupno 37 Nasionalovih prvenstvenih, Duke je postigao 11 i namestio četiri. Bez obzira što se Katolika kotira kao blagi autsajder, reč je o šampionu države i timu koji je u poslednjih šest mečeva, pet puta slavio. To je detalj koji domaćina poziva na oprez.

Meč Junior – Independijente Santa Fe možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

KOPA LIBERTADORES, 1. KOLO

Grupa D

00.00: (3,80) Fluminense (3,45) River Plejt (2,00)

04.00: (2,40) Junior(3,10) Independijente Santa Fe (3,20)

Grupa F

02.00: (1,92) Atleriko Nasional (3,45) Universidad Katolika (4,10)

Source link

Slicni artikli

Top