You are here
Home > Košarka > Klubovi ABA lige konačno jedinstveni, Zvezda povlači tužbu

Klubovi ABA lige konačno jedinstveni, Zvezda povlači tužbu

Portal logo

Na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora Cibone Domagoja Čavlovića, uz prisustvo svih klubova regionalnog takmičenja, održana je vanredna Skupština na kojoj su se, kako navodi Crvena zvezda, klubovi vratili principima na kojima je regionalna liga i nastala 2015. godine.

Na vanrednoj sednici Skupštine jednoglasno je izglasano devet tačaka dnevnog reda, uključujući i vođenje Lige od strane predsedništva u sastavu FMP, Mornar i Zadar. Ovo telo će predsedavati ligom do dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru, što je utvrđeno i dogovoreno od strane svih klubova. Takođe, usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku ‘radno’), status direktora i sportskog direktora Lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone„, piše u saopštenju crveno-belih.

Skupština je potvrdila status Primorske koja je istupila iz Lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid protokole i pravilnik o radu sudijskog dela. Zvezda je konačno zadovoljna, pa će i odustati od tužbi protiv ABA lige.

S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na sednici ispunjeno sve što je Crvena zvezda zahtevala u tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, klub će povući svoje tužbe. Smatra da je ovakvim delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige„, stoji u saopštenju Zvezde.

Source link

Slicni artikli

Top