You are here
Home > Fudbal > Kao da smo ubili nekog, a hteli smo da ga spasemo

Kao da smo ubili nekog, a hteli smo da ga spasemo

Fallback Image


Samo 48 sati pošto je zvanično saopšteno formiranje Superlige „12 veličanstevnih“, klubovi osnivači počeli su da se povlače.

„Tužan sam i razočaran jer smo na ovom projektu radili skoro tri godine. Možda nismo uspeli da objasnimo na pravi način kako bi sve funkcionisalo. Format Lige šampiona je zastario, zanimljivo je tek od četvrtfinala. Zbog toga smo želeli da napravimo takmičenje u kome će se najbolji klubovi Evrope sastajati od samog početka. Pogledali smo brojke i shvatili da bismo zaradili mnogo više novca. Drugi timovi takođe.“, rekao je Perez za španski radio Kadena Ser.

Projekat Superlige naišao je na osudu fudbalske javnosti, reagovale su i Uefa, Fifa, ali i navijači klubova osnivača.

„Fifa je napravila spektakl, kao da smo aktivirali atomsku bombu. Možda nismo objasnili kako treba ovo takmičenje, ali nismo imali ni priliku. Jednostavno, neki ljudi nisu želeli da se ovo takmičenje formira. Nikada nisam video tako agresivan nastup predsednika Uefa, a u fudbalu sam 20 godina. Kao da smo ubili nekog, kao da smo ubili fudbal. Naprotiv, pokušali smo da ga spasemo.“, rekao je Perez, koji je dodao da Superliga „još nije završena“ jer se nisu povukli svi klubovi.

 Source link

Slicni artikli

Top