You are here
Home > Fudbal > POTPUNO RASULO Španci poludeli zbog Engleza! Prete tužbama, optužuju UEFA i poručuju: UBILI STE FUDBAL!

POTPUNO RASULO Španci poludeli zbog Engleza! Prete tužbama, optužuju UEFA i poručuju: UBILI STE FUDBAL!


Ručicu je prvi povukao Mančester siti i javno poručio da ostaje u Ligi šampiona, a zatim su njegov put sledili Čelsi, Totenhem, Arsenal, LIverpul i Mančester junajted koji je, takođe, objavio da na kraju godine ostaje bez izvršnog direktora Eda Vudvorda.

Foto: Clive Brunskill / POOL / EPA;

FK Liverpul, Lids, Majice, Superliga Evrope, Jirgen Klop

Svi oni su priznali da su pogrešili i dodali da fudbal pripada navijačima, mada „Mundo Deportivo“ izlazi sa opasnim tvrdnjama da su klubovi iz PL primili ogroman novac od strane UEFA kako bi napustili Superligu.

S druge strane, „Mundo Deportivo“ navodi da španski klubovi nisu dobili ni približno toliku ponudu s obzirom na to da je glavni jurišnik nove Superlige predsednik Reala Florentino Perez.

– Ovih šest klubova zadalo je kritičan, ali ne i konačan udarac Superligi. Preostali klubovi i dalje stoje iza nje, dok su engleski klubovi popustili pod velikim pritiskom javnosti i navijača. Ali, to nije jedini razlog. Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu.

– Ne zbog pretnji nego tako što je Englezima ponudila ogroman novac da napuste Superligu, budući da bi njihov izostanak iz LŠ naneo velike gubitke UEFA. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a posebno Florentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje. Real i Barselona uvereni su da će ih Superliga spasiti od velikih finansijskih gubitaka i veruju da će uspeti da nagovore engleske klubove da im se ipak pridruže – piše u tekstu Mundo Deportiva.

Španska „Marka” prenosi da će Real, Atletiko i Barselona, uz italijanski Juventus, tužiti odbegle ostrvske timove.

Real, Barselona, Atletiko i Juventus tužiće Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal jer su takmičenje koje je trebalo promeniti fudbal ubili samo 48 sati nakon njegovog rođenja.

VIDEO: Grupa navijača ispred Stamford mosta

Source link

Slicni artikli

Top