You are here
Home > Fudbal > Pamtim 2010. godinu i stadion Real Madrida…

Pamtim 2010. godinu i stadion Real Madrida…


Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, potpuno iskreno je govorio o fudbalskom ratu koji bukti, ali i otkrio zbog čega je protiv noformirane Superlige.

Legenda Intera je sa ovim klubom osvojila šest titula u Seriji A, ali i Ligu šampiona, koje se emotivno podsetila.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Dejan Stanković u zagrljaju sa svojim igračima

Trener crveno-belih je odlučio da govori o fudbalskom potresu, čiji se kraj ni ne nazire.

– Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača – rekao je Stanković.

Zastao je, a onda nastavio o ljudima koji donose odluke.

– Sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar, ako nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac. Ako je to cilj – u redu, ne mogu ništa da kažem – rekao je Stanković.

Onda je naveo svoj primer i suštinu takmičenja.

– Ali, ono o čemu mogu da govorim jeste 22. maj 2010. i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom. Te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme… Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere – objasnio je Stanković.

Sa Interom je 2010. osvojio tripletu pod vođstvom Žozea Murinja, u generaciji sa Veslijem Snajderom, Dijegom Militom, Lusiom, Maikonom, Žuliom Cezarom…

Poruka partnera:

Zvezda – Radnik

Zvezda želi duplu krunu koju dugo čeka, prvenstvo je praktično rešila, a u polufinalu Kupa je danas (17.00) očekuje duel s Radnikom iz Surdulice, koga je pre nekoliko dana u ligi jedva pobedila sa 2:1. Kvota na keca je 1,07, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) Zvezde 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Radnik.

Source link

Slicni artikli

Top