You are here
Home > Fudbal > Ko će biti Vudvord umesto Vudvorda

Ko će biti Vudvord umesto Vudvorda

Portal logo


Kada su ozbiljne korporacije u pitanju, što Mančester junajted jeste, jer „samo“ fudbalski klub odavno nije, onda ni promene ne mogu da se dogode preko noći, već moraju da prođu kroz ceo proces.

Odjeknula je svetom fudbala informacija da je Ed Vudvord podneo ostavku na mesto izvršnog direktora Mančester junajteda, ali to ne znači da je svoje stvari već spakovao u kutiju i kao u filmskoj sceni izašao s njom rukama napolje.

I odlazak Vudvorda je proces koji će trajati do kraja godine, jer će njemu zvanično tek 1. januara prestati radni odnos sa klubom sa Old Traforda i tada će moći da ode.

Do tada će Mančester potražiti i valjda pronaći čoveka koji će biti Vudvord umesto Vudvorda. Licitacija oko toga ko je najbliži funkciji je počela, a list San iznosi da postoje petorica kandidata.

Na pol poziciji je, kažu, Ričard Arnold. Nije neko širom sveta običnom pučanstvu poznato ime, ali je već sada na ulozi jednog od direktora u klubu. A, u Mančesteru vole da prave interna unapređenja, takvim su putem prošli Piter Kenjon, Dejvid Gil, pa i sam Vudvord. Dokazao se Arnold predanim radom u klupskom menadžmentu i veruje se da bi uloga potpredsednika mogla da mu bude nagrada.

Tu su i dvojica nekadašnjih igrača Mančestera. Najpre, Edvin van der Sar, bivši golman, koji je sada u Ajaksu takođe na mestu izvršnog direktora. On je ranije odbijao mogućnost da se vrati u Junajted, ali ga na Teatru snova i dalje priželjkuju.

Pominje se i Daren Flečer kao kandidat, koji je sada tehnički direktor u klubu, a na to mesto je postavljen pre samo devet meseci. Prednost mu je što je podario 20 godina života Junajtedu, a mana – neiskustvo.

A, mogao bi u Mančester da dođe nekadašnji čovek Čelsija. U pitanju je Majkl Emenalo, bivši tehnički direktor Plavaca, o kojem u Engleskoj imaju samo reči hvale za način kako je upravljao klubom u doba kada je Roman Abramovič preuzimao Čelsi i koliko je dao doprinosa prvim uspesima nakon toga. Čak ga je prošle godine Jan Rajt, nekadašnji golgeter Mančestera, predlagao klubu kao Vudvordovog naslednika.

Na kraju, ali nikako sa najmanjim šansama je Antero Enrike. Portugalac koji je 25 godina proveo na raznim funkcijama u Portu, a 2017. je prešao u Pari Sen Žermen i za nekoliko meseci je doveo Nejmara i Mbapea. Posao u prelaznim rokovima očigledno ume da radi, veruje se da bi bio bolji i od odlazećeg Vudvorda

Source link

Slicni artikli

Top