You are here
Home > Fudbal > Autogol milionera: Počivaj u miru, Superligo!

Autogol milionera: Počivaj u miru, Superligo!

Portal logo


Čudi samo kako su najveći – pa i oni koji su se šlepali uz njih kao Arsenal i Totenhem – i naorganizovaniji klubovi sveta sebi dozvolili ovakav debakl. Potcenili su očigledno njegovo visočanstvo navijača. I nisu izdržali pritisak. Ni 48 sati. Superliga se raspala, a evropska sportska štampa danas se sladi porazom najbogatijih.

Supersmešno“, provocira madridska Marka, koja je za razliku od ostalih evropskih medija prvog dana bila čak i neutralna, jer u Španiji niko ne sme da udari na Real i Barselonu.

Katalonski Mundo Deportivo povlači paralelu sa politikom i odluku šest engleskih predstavnika da zabiju nož u leđa saučesnicima opisuje kao prosti: “Bregzit“.

Ugledni Ekip pomalo neočekivano na kiopske izlazi sa izveštajem utakmice Kupa Francuske u kome je četvrtoligaš Rumili Albani savladao drugoligaša Tuluz sa 2:0. Ipak, jasna je aluzija na Superligu. “Ovo je fudbal“, piše Ekip tako istakavši sav značaj rezultata u sportu.

Najefektnija je svakako naslovna strana portugalske A Bole, i juče je pobedila sa “poternicom“ za “Prljavih 12“. Danas fotografija spomenika na groblju sa parolom: “Počivaj u miru, Superligu“. Datum rođenja 18. april 2021, datum smrti 20. april 2021.

Rekord dodaje: “Supersramota“.

Gazeta, u sličnom maniru, govori o “SuperkiksuFlorentina Pereza i Andree Anjelija, najglasnijih zagovornika Superlige. Korijere delo Sport, kao i rimska Republika, izlaze sa velikim Anjelijem intervjuima, urađenim u vreme dok je Superliga još bila živa.

Ostrvski Tajms navodi: “Superliga skhrkana nakon što su klubovi poklekli pred besom navijača“. Gardijan dodaje da navijači slave, a da je projekat Superlige na ivici kolapsa. List „i“ je slikovit i jasan sa naslovom: “Autogol“.

Engleski tabloidi u prvi plan ističu snagu tribine, Metro tako u naslovu podseća kako je fudbal “Igra za narod“, dok Dejli Ekspres navodi: “Pobeda za moć navijača“.

Holandski AD je sve sažeo u jednu reč: “Haos“.

Source link

Slicni artikli

Top