You are here
Home > Tenis > „Tada mu je njegov tata SVE PO SPISKU“ Danas je poznati hrvatski muzičar, a nekada je pobeđivao Novaka sa 6:0! „Đoković je nešto kao Dražen, KRVAVI RADNIK“

„Tada mu je njegov tata SVE PO SPISKU“ Danas je poznati hrvatski muzičar, a nekada je pobeđivao Novaka sa 6:0! „Đoković je nešto kao Dražen, KRVAVI RADNIK“


Direktor „Zagreb opena“ i nekada talentovani teniser Goran Belošević dao je zanimljiv intervju o Novaku Đokoviću za hrvatske medije.

Mnogi ga znaju kao poznatog muzičara, ali je u mladosti bio talentovani teniser koji je trenirao u akademiji Nikole Pilića i zna Novaka od njegovih najranijih početaka.

On je otkrio kako je izgledao njegovo poznanstvo sa današnjim najboljim teniserom sveta.

Novak Đoković, Serbia open

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Novak Đoković, Serbia open

– Sa 17 godina, to mi je na početku bila jedna usputna stanica jer sam u Nemačkoj nastupio na jednom ITF-ovu turniru juniora. I tad sam upoznao Novaka Đokovića. On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i izvan njega – rekao je Belošević za „Večernji list“.

Ernestsa Gulbisa je video kao većeg talenta, ali ništa ne može da se meri sa Novakovim radom.

– Novak je znao da se probudi u tri i ode da vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović. A Gulbis je bio čak i veći talenat, ali dolazio je iz imućne porodice i možda zbog toga nije dovoljno grizao. Ernests je sa jednim Rumunom u vreme Oktobarfesta preko balkona odlazio u provod – krenuo je Goran i nastavio:

– Jednog dana došli su oko šest ujutro i kucali meni na prozor da ih pustim unutra, pošto smo imali čuvara na ulazu. Gulbis je legao u sedam, odspavao sat vremena i u devet na treningu nije loptu promašio! Ja sam bio puno odgovorniji, imao sam vojnički pristup i nije mi padalo na pamet upropastiti sebi dan, kad smo već masno plaćali tu akademiju.

Prisetio se jednog seta koji je odigrao sa Novakom.

– Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz automobila, pobedio me je sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebalo je da igramo dubl, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo. I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set sa 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve “po spisku”. No, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala – rekao je Belošević.

VIDEO Novak Đoković igra košarku

Source link

Slicni artikli

Top