You are here
Home > Fudbal > FSS stao na stranu Uefe i kategorično se suprotstavio Superligi

FSS stao na stranu Uefe i kategorično se suprotstavio Superligi


Reakcija FSS stigla je posle burna dva dana u evropskom fudbalu posle osnivanja novog takmičenja pod nazivom Superliga.

Fudbalski svet pogodio je zemljotres u vidu odluke grupe bogatih klubova da formiraju zatvoreno takmičenje, bez nadzora Uefe ili Fife. Evropska fudbalska unija je objavila oštro i upozoravajuće saopštenje svima koji bi da budu deo ovog projekta.

„Fudbalski savez Srbije izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. lige bogatih, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti“, stoji u saopštenju FSS.

Oglasili su se i nacionalni savezi, reagovali mnogi bivši asovi, utisak je da se fudbalski svet ujedinio oko ove odluke sa zajedničkom porukom da je ovo projekat koji se zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu, više nego ikad, potrebna solidarnost, odnosno da se fudbal zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačiji.

„Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici Uefe i Fife, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku Uefi u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača.“

Za kraj, dodaje se da fudbal ne treba da pravi razlike, već da ujedinjuje ljude širom sveta.

„Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška Uefi“, zaključuje se u saopšenju Fudbalskog saveza Srbije.Source link

Slicni artikli

Top