You are here
Home > Fudbal > „VEĆU LAŽOVČINU NISAM VIDEO!“ Neviđene scene u UEFA, predsednik Čeferin opleo po kumu Anjeliju i klubovima Superlige, spremne kazne za fudbalere!

„VEĆU LAŽOVČINU NISAM VIDEO!“ Neviđene scene u UEFA, predsednik Čeferin opleo po kumu Anjeliju i klubovima Superlige, spremne kazne za fudbalere!


Predsednik UEFA Aleksander Čeferin nije štedeo reči kritike na račun 12 klubova i odgovornih lica za formiranje Evropske Superlige (ESL), koja bi trebalo da bude rival Ligi šampiona.

Obraćajući se javnosti posle sednice Izvršnog odbora evropske kuće fudbala, na kojoj je usvojen predlog o potpuno novom formatu Lige šampiona od 2024. godine, on je „opleo“ po odgovornima za fudbalski haos.

Nije štedeo ni prvog čoveka Juventusa, sada i potpredsednika ESL Andreu Anjelija, čijoj ćerki je bio kum na krštenju.

Foto: ROBERTO BREGANI / EPA;

Andrea Anjeli

„Počeo bih prvo sa Edom Vudvardom (izvršnim potpredsednikom Mančester junajteda) koji me je u četvrtak zvao da kaže da je veoma zadovoljan reformom Lige šampiona. Jedina stvar oko koje je hteo da pričamo je Finansijski fer-plej, a pritom je već, bar je to sada očigledno, potpisao nešto sasvim drugo. Ali, Andrea Anjeli je najveće razočaranje“, počeo je Čeferin.

O kumu je rekao sledeće:

„Nikada nisam video osobu koja tolko puta laže, tako konstantno kao on. Neverovatno! Nismo znali da imamo zmije među nama, ali sada znamo“, nije se ustručavao predsednik UEFA.

Aleksander Čeferin

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Aleksander Čeferin

Kada je o ESL reč, ni nju nije štedeo:

„Ne mogu da vam prenesem dovoljno snažno koliko su svi (u evropskom fudbalu) ujedinjeni protiv ovog sramnog predloga, punog sopstvenih interesa, a vođenog pohlepom, pre svega. Ujedinjeni smo, i to svi, protiv ove gluposti od projekta! Ciničan je to plan, potpuno protiv onoga što fudbal treba da bude. Ne možemo i ne smemo da dozvolimo da se taj plan sprovede u delo“,

On se osvrnuo i na na kazne koje bi mogle da čekaj u igrače-učesnike ESL:

„Fudbaleri koji budu nastupali u ‘zatvornoj ligi’ dobiće zabranu da igraju na prvenstvima sveta i Evrope. Pozivamo sve da nam se pridruže i da učinimo sve što je u našoj moći da se ovakvi planovi kakav je Evropska Superliga nikada ne ostvare“.

Najnovije vesti o Superligi i Ligi šampiona:

O novcu, za koji članovi ESL tvrde da ga ne dobijaju dovoljno od UEFA, ima jasan stav:

„UEFA vraća 90% zarađenog novca samom fudbalu – dajemo ga za Dečju fondaciju, za ženski fudbal, za razvoj mladih… Superliga vam je tu samo zbog novca za to tuce timova. A UEFA je tu zbog fudbala. Jedinostvno za njih ne postoji, samo njihovi džepovi. Hvala svim ligama, svim klubovima osim tih 12, hvala Borisu Džonsonu (britanskom premijeru) i predsedniku (Francuske) Makronu koji poštuju evropske vrednosti. Ova ideja o Superligi je pljuvanje u lice svih istinskih ljubitelja fudbala. Nećemo im dozvoliti da nam uzmu fudbal“, zaključio je Aleksander Čeferin.

VIDEO: Fudbaleri kao deca

Source link

Slicni artikli

Top