You are here
Home > Fudbal > Ovo sa Superligom je ubistvena ideja, žele da postanemo kolonijalni privesci!

Ovo sa Superligom je ubistvena ideja, žele da postanemo kolonijalni privesci!


Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić istakao je da katastrofalnom smatra ideju o formianju Evropske Superlige, a isto smatra i predsednik Partizana, Milorad Vučelić.

Prvi čovek crno-belih je razočaran potezom najvećih evropskih klubova koji su se opredelili za osnivanje novog takmičenja, ali i da nije iznenađen takvom odlukom.

„Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više“, rekao je Vučelić za Večernje novosti.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Milorad Vučelić

Dvanaest najbogatijih klubova Evrope, među kojima su Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter i Juventus, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dogovorili su formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa.

„Mi smatramo da je to ubistveno za fudbal, smatramo da to odudara od svih deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope, o premošćavanju jaza između severa i juga. Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno“, kaže Vučelić.

Najnovije vesti o Superligi i Ligi šampiona:

Fudbal bi zakoračio u nekom nepoznatom pravcu i zato reakcija UEFA mora da bude pametna i racionalna, kaže Vučelić.

„U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega“, zaključio je Milorad Vučelić.

Video: Gol Parizana u 200 derbiju

Source link

Slicni artikli

Top