You are here
Home > Tenis > I Đoković ima šta da kaže o Superligi: Fudbal se tom putanjom kreće već 20 godina

I Đoković ima šta da kaže o Superligi: Fudbal se tom putanjom kreće već 20 godina

Portal logo


Poznato je da Novak Đoković pomno prati dešavanja u fudbalskom svetu, ali ga je pitanje o Evropskoj Superligi na konferenciji za medije na Serbia openu pomalo zateklo. Srpski as nije detaljno ispratio razdor koji potresa Stari kontinent, ali nije iznenađen što su se bogati odlučili za stvaranje zatvorene lige.

Novak odgovorio Nadalu: Šta on želi je njegova stvar, moj cilj su rekordi

Osnivanje Evropske Superlige naišlo je na osudu velikih imena u svetu fudbala, a Novak Đoković deli mišljenje da to takmičenje nije dobra za fudbal.

„Moram o svemu da se informišem. Je li to znači da više nema Lige šampiona? Da ne može niko osim tih 20 da se takmiči. Dobro, to je kada se sve uzme u obzir, putanja fudbala u poslednjih 20 godina, sve ide ka tome. Onaj ko ima para, taj kupi tim, posle toga se suzi konkurencija drugim timovima, imaju problem da se takmiče na najvišem nivou što ekonomski znači mnogo pogotovo za naše klubove. Ne mogu da kažem više od ovoga, ali na prvi mah, to mi ne zvuči dobro. Ja volim da se zapravo otvori mogućnost da se više klubova takmiči na njajvišem nivou. Tako želim i u tenisu. To daje draž sportu, to privlači ljubitelje sporta da ga podržavaju, baš zato što omogućava iste prilike za veći broj takmičara ili klubova“, rekao je Novak Đoković.

Source link

Slicni artikli

Top