You are here
Home > Fudbal > „FUDBAL JE NAŠ, NE NJIHOV!“ Navijači masovno okrenuli leđa voljenim klubovima koji napuštaju Ligu šampiona zbog Superlige!

„FUDBAL JE NAŠ, NE NJIHOV!“ Navijači masovno okrenuli leđa voljenim klubovima koji napuštaju Ligu šampiona zbog Superlige!


Haos u evropskom fudbalu, nastao noćašnjom najavom 12 moćnih klubova da će formirati posebno takmičenje, Superligu, izazvao je burne reakcije engleskih navijača čiji su voljeni timovi rešili da se pridruže „odmetnicima“.

Evo i kako su reagovali posle saopštenja o nameri da se pokrene novo takmičenje.

Liverpulova navijačka grupa „Duh Šenklija“ je istakli da da je „ogročena“ odlukom Fenvej sports grupe, američke kompanije koja je većinski vlasnik Crvenih. „FSG je ignorisala navijače jer besprizorno i gramzivo grabi ka novcu. Fudbal je naš, a ne njihov. Naš fudbalski klub je naš, a ne njihov“.

Foto: Tanjug/AP

Liga šampiona

Čelsijevo udruženje navijača je potez čelnika kluba nazvalo „neoprostivim“ i istaklo da njihovi članovi, kao i „pristalice fudbala širom sveta su se osetile izdanim“.

Arsenalovi navijači su odluku uprave „tobdžija“ okaraktersiali kao „msrt Arsenala kao sportske institucije“, a na zvanično udruženje pristalica Mančester sitija je u svom saopštenju naglasilo „da su odgovorni za ovaj skandal – pokazali potpunu nebrigu za tradiciju ovog sporta“, dodajući da će se oni „boriti protiv predložene Superlige“.

Najnovije vesti o Superligi i Ligi šampiona:

I njihovi gradski rivali, navijači Junajteda, nazvali su „potpuno neprihvatljivim“ formiranje Evropske Superlige (ESL), jer „ona ide protiv svega onog što bi fudbal, i Mančester junajted, trebalo da rdstavljaju“.

Slično razmišljaju i najvernije pristalice Totenhema, koje su ESL nazvale „konceptom koji se zasniva na ekstremnoj pohlepi i sopstvenim interesima, i to na uštrb prirodnih vrednosti sporta koji nam je svima toliko drag“.

Poruka partnera

Lids – Liverpul

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu – ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids – Liverpul.

VIDEO: Fudbaleri kao deca

Source link

Slicni artikli

Top