You are here
Home > Fudbal > Da li su u Barseloni zaista za Superligu? Laporta kritikovao, Bartomeu dao obećanje

Da li su u Barseloni zaista za Superligu? Laporta kritikovao, Bartomeu dao obećanje

Portal logo


Među osnivačima Superlige Evrope je i Barselona. Ne toliko iznenađujuće imajući u vidu bogatstvo, uticaj i veličinu katalonskog giganta, ali jeste zbog ranijeg stava predsednika Đoana Laporta.

Španski mediji podsetili su na njegov intervju pre nekoliko meseci, kada je u jeku predsedničke kampanje izjavio da osnivanje Superlige nije dobro po fudbal.

„To takmičenje će poremetiti fudbalski biznis. U pitanju je samo novac, pomisao o zarađivanju toliko velikog novca znači slom suštine ovog prelepog sporta“, pričao je Laporta.

Nije baš da je Laporta neki čistunac i moralista, ali treba istaći i da nije on taj koji je potpisao dokument o pristupanju superligašima. Doduše, da je hteo, sada je mogao to da spreči.

„Mogu da otkrijem da smo u ponedeljak prihvatili sve uslove da postanemo deo Evropske Superlige. Ipak, konačnu odluku mora da ratifikuje sledeća uprava kluba“, objavio je njegov prethodnik, Đordi Bartomeu, kada se povlačio sa funkcije.

Kako bilo, Barselona je i zvanično deo Superlige Evrope. Šta će dalje biti, ostaje da vidimo. UEFA, FIFA i nacionalni savezi neće se predati bez borbe, niti će društvo bogatih odustati od svoje zamisli da se osamostali. Osim, ukoliko ne dobiju bolju (bogatiju) ponudu.

NEDELJA, 16.15: (4.80) VILJAREAL (3.60) BARSELONA (1.77)

Source link

Slicni artikli

Top