You are here
Home > Košarka > Crno-beli SAN SNOVA, „veća“ vest i od povratka Saleta u Partizan!? Đorđević na klupi, na parketu zajedno RADULJICA I VESELI!

Crno-beli SAN SNOVA, „veća“ vest i od povratka Saleta u Partizan!? Đorđević na klupi, na parketu zajedno RADULJICA I VESELI!


O informaciji da je legenda srpske košarke blizu trenerskog posla u Partizanu, predsednik kluba Ostoja Mijailović rekao je da “ne može još” da govori, međutim “Novosti” tvrde da će Đorđević na kraju sezone napustiti Virtus i sesti na klupu ekipe iz Humske!

Italijanski mediji su sigurni da Đorđević odlazi iz Bolonje posle nauspeha da italijanski tim, uprkos ogromnim ulaganjima, uvede u Evroligu kroz Evrokup.

Ideja crno-belih je, kako se navodi, da Đorđević postane “menadžer” tima, odnosno da objedini uloge prvog trenera i sportskog direktora, dok bi Zoran Savić, koji je nedavno postavljen upravo na poziciju sportskog direktora, dobio “šira ovlašćenja u klubu koje se ne tiču samo sportskog sektora”.

NBA CENTARSKA LINIJA: Jan Veseli – Miroslav Raduljica!

Prema istom izvoru, zajedno sa Đorđevićem u klub bi se kao igrači vratili Miroslav Raduljica i Jan Veseli!

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Miroslav Raduljica

Prvi bi se posle četvorogodišnje kineske avanture vratio u evropsku košarku i to u tim čiji je član bio u sezoni 2011/12, dok bi drugi nakon sedam godina napustio turski Fenerbahče sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti i vratiti se u klub u kojem je i krenula njegova uspešna košarkaška karijera.

Argument “plus” u slučaju češkog košarkaša je njegova supruga Natalija, koju je upoznao igrajući u Srbiji, a oženio 2017. godine.

Promene u stručnom štabu

Takođe, u stručnom štabu “parnog valjka” trebalo bi da se nađe i Marko Ičelić koji bi bio zadužen za razvoj mladih igrača u prvom timu.

Reč je o iskusnom treneru koji je, između ostalog, bio i selektor mladih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima ima dve medalje na šampionatima Evrope (srebro sa U-18 selekcijom 2011. i bronzu godinu dana kasnije sa U-16 timom), i koji već neko vreme radi u Emiratima.

Nema sumnje da Partizanu posle sezone za zaborav sledi rekonstrukcija na svim nivoima – od igračkog do stručnog i “funkcionerskog” kadra – a dolazak Zorana Savića, istinske legende ne samo naše nego i evropske košarke, bio je prvi korak u tom smeru.

Dolazak Aleksandra Đorđevića “betonirao” bi novi kurs Partizana. Ove sezone, nakon odlaska Andree Trinkijerija u Bajern, crno-bele su vodili najpre Vlado Šćepanović, pa Sašo Filipovski i sada Aleksandar Matović.

VIDEO: Novak Đoković ponovo na terenu, ovaj put u Beogradu!

Source link

Slicni artikli

Top