You are here
Home > Tenis > „Ne bih da budem nezahvalan, ali…“

„Ne bih da budem nezahvalan, ali…“


Nakon rane eliminacije u Monte Karlu, prvi teniser sveta Novak Đoković se vratio u Beograd gde će od ponedeljka učestvovati na „Serbia openu“.

U susret turniru iz serije 250 u srpskoj prestonici Novak je govorio i o najvećoj želji u karijeri, olimpijskom zlatu, koji priželjkuje da ostvari već u Tokiju predstojećeg leta.

Do sada u karijeri ima bronzu iz Pekinga 2008. godine, kada ga je Rafael Nadal pobedio u polufinalu, a četiri godine kasnije ostao je i bez bronze kada ga je za treće mesto u Londonu savladao Huan Martin Del Potro.

Novak Đoković

Foto: SEBASTIEN NOGIER / EPA;

Novak Đoković

– To je jedan od mojih snova, naravno. Ne želim da budem nezahvalan zbog osvajanja bronze, takođe je uspeh. Igrao sam i u Londonu polufinale, izgubio, a onda i za treće mesto, prisetio se Đoković.

On je naglasio da imam poseban motiv kada igra za svoju zemlju.

– Uvek pronalazim ekstra motivaciju da dam sve od sebe prezentujući svoju zemlju. Posebno na Olimpijskim igrama, svi znamo da je to najveći sportski događaj, dodao je Novak.

Inače, Đoković je sa Srbijom bio prvak sveta sveta 2010. godine, ali je više puta isticao da je olimpijsko zlato primarni cilj.

Video: Novakove vratolomije na meču

Source link

Slicni artikli

Top