You are here
Home > Fudbal > Flamengo pobegao sa Portugezine giljotine i ušunjao se u plej-of (VIDEO)

Flamengo pobegao sa Portugezine giljotine i ušunjao se u plej-of (VIDEO)

Portal logo

Nema titula državnog šampionata težinu kao osvajanje brazilske Serije A ili međunarodnog trofeja, ali kada ste Flamengo, pobeđivanje vam je usađeno u DNK. Svaki gubitak bodova, pitanje je samo kolika je njegova cena. Remi sa Portugezom je upalio crvenu lampicu, neće se Rožerio Seni prekombinovati u plej-ofu, imaće fore još poslednje kolo za rotiranje.

Mešao je karte strateg Flamenga, na listi prioriteta je stavljen prvo Kopa Libertadores i utakmica sa Velez Sarsfildom, pa tek onda Karioka šampionat i duel sa Portugezom. U računici i kombinatorici je Rožerio Seni napravio grešku, kalkulacija mu je ispala loša. U nekim matematičkim operacijama je napravio grešku. Nije uračunao da Portugeza i te kako ima motiva, moglo bi se reći na pretek, i to mu se moglo obiti o glavu – 2:2

Dovoljan je Flamengu ovaj bod da se nađe u doigravanju, a moglo je da mu gori pod nogama. Tek sedmi put u istoriji je Portugeza izašla iz međusobnog okršaja neporažena, ali je propustila priliku da upiše četvrti trijumf i već sada izbori prolaz u završnicu državnog prvenstva Rio de Žaneira. Takođe, Flamengov gradski rival je propustio priliku da šampiona baci na konopce i ostavi lideru Volta Redondi da mu u odlučujućoj rundi zada zavrpni udarac, i skine rubro-negre sa trona.

Mnogo toga je propustila Portugeza, a u prvom poluvremenu je sigurno povlačila konce. Vezista Mauro se sa dva gola proslavio u prvo poluvremenu. Imala je Portugeza brazilskog velikana u šaci, a i pored ispuštanja bodova, za kojim bi Portugeza tek mogla da žali ukoliko ne uđe u dogravanje, Mauru će dva gola gigantu ostati urezana u pamćenje. Ples Maura u prvom delu igre, pa okretanje po taktovima Pedra. Napadač Flamenga je prekratio muke Rožeriju Seniju i sa dva gola za sedam minuta iščupao neophodan bod Flamengu. Neće morati da strepi nacionalni prvak protiv Volta Redonde. Spokojan je i može mislima da se seli u Buenos Ajres, gde će deliti megdan sa Velezom.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 10. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Madureira – Makae 4:2 (2:0)

/Pires 8, Paulo 45+2, Žuninjo 61, Valdivija 74 – Edi 48, 49/

Fluminense – Botafogo 1:0 (0:0)

/Nino 49/

Nedelja

Portugeza – Flamengo 2:2 (2:0)

/Mauro 14, 28 – Pedro 56, 63/

20.15: Bangu – Volta Redonda

20.15: Nova Iguasu – Resende

23.30: Boavista – Vasko

***kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top