You are here
Home > Tenis > Srbija ispala, u Kraljevu nestala struja na meč loptu Kanađanki

Srbija ispala, u Kraljevu nestala struja na meč loptu Kanađanki

Portal logoŽenska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da obezbedi plasman u Svetsku grupu Bili Džin King (bivšeg FED kupa) kupa pošto je u plej-ofu kvalifikacija izgubila od Kanade bez dobijenog meča. Drugog dana takmičenja Lejla Eni Fernandez nadigrala je Ninu Stojanović 2:1 (3:6, 6:3, 6:4) posle bezmalo tri sata tenisa! Osim činjenice što se meč igrao u tri seta, dužini istog kumovao je i nesvakidašnji događaj pošto je u Hali sportova u Kraljevu nestalo struje u momentu kada je Kanađanka imala meč loptu. Problem je bio sa napajanjem na reflektorima.

Pošto struje u hali nije bilo preko deset minuta, teniserske su posle otklonjenih smetnji morale ponovo na zagrevanje posle čega je Fernandez iskoristila šestu brejk, ujedno i meč loptu.

Kanađanke su tako dobile ovaj susret s maksimalnim učinkom. Podsetimo, Ninu Stojanović je u petak dobila Rebek Marino, dok je zatim Fernandez bila bolja od Olge Danilović. Današnji susret između Fernandez i Stojanović bio je gotovo izjednačen u svim segmentima, s tim što je Kanađanka pokazala veću dozu smirenosti, koji je na kraju doneo prevagu.

Nina Stojanović je dobro otvorila susret i već u petom gemu iskoristila treću brejk šansu da uzme vođstvo koje je zatim potvrdila, da bi onda dobila i deveti gem susreta iz drugog pokušaja čime je overila set. Izgledalo je da bi ovakav rasplet mogao da pruži određenu dozu samopouzdanja našoj teniserki, ali se sve okrenulo naopačke. U drugom setu igralo se izjednačeno sve do četvrtog gema kada je ponovo Nina uzela brejk, ali je onda potpuno klonula duhom i izgubila svoja naredna tri servisa. Poslednji posle maratonskih 13 poena.

I treći set je obeležila drama. Nina uzima brejk, istom merom vraća Fernandez odmah u sledećem gemu i to pošto je ispustila pet brejk šansi! Sve do osmog gema teniserke su čuvale svoj servis, da bi onda ponovo razmenile brejkove. Došlo se do presudnog desetog gema koji je trajao gotovo pola časa. Fernandez je posle pet propuštenih meč lopti na kraju ipak slavila, uprkos nestanku struje i dodatnom zagrevanju…

Source link

Slicni artikli

Top