You are here
Home > Fudbal > I kada ih šalju u zatvor, ONI PRAVE MILIONE! Dinamo od Lige Evrope zaradio skoro kao da je igrao Ligu šampiona

I kada ih šalju u zatvor, ONI PRAVE MILIONE! Dinamo od Lige Evrope zaradio skoro kao da je igrao Ligu šampiona


Ne idem i kada se radi o stvarima oko kluba, tim funkcioniše fenomenalno i zasluženo je bio među osam ekipa Lige Evrope.

Dinamo Zagreb je eliminisan od strane Viljareala u četvrtfinalu pomenutog evropskog takmičenja, sezona je gotova što se kontinentalnog takmičenja tiče, a kada se podvuče crta – prošli su odlično.

Sezona koja će biti pamćenja po istorijskom uspehu u Ligi Evrope, ali i prema osuđujućoj presudi treneru tima Zoranu Mamiću koji je upravo pred meč osmine finala napustio klupu, kao i zatvorskoj kazni i za njegovog brata nekadašnju alfa i omegu „modrih“ Zdravka Mamića zbog finansijskih malverzacija.

Foto: Antonio Bat / EPA;

Dinamo Zagreb u Ligi Evrope

Dinamo Zagreb je od plasmana u četvrtfinale Lige Evrope ove sezone prihodovao neverovatnih 13 miliona evra.

Letos su Zagrepčani eliminisani od Ferencvaroša u kvalifikacijama za Ligu šampiona, činilo se da je već tada sezona propala, ali se desio veliki preokret i hrvatski tim je iz evropskih takmičenja ispao tek sredinom aprila.

Što duže u Evropi, više novca. Hrvatski mediji su sabrali sve prihode od evropske sezone Dinama i došli do sume od čak 13 miliona evra.

Pre ulaska u grupnu fazu Lige Evrope je Dinamo kroz kvalifikacije zaradio 860.000 evra, da bi inkasirao još 2,92 miliona ulaskom u grupu. Četiri pobede u toj fazi takmičenja su „modrima“ donele novih 2,28 miliona, a dva remija još 380.000 evra.

Dinamo Zagreb u Ligi Evrope

Foto: Antonio Bat / EPA;

Dinamo Zagreb u Ligi Evrope

Dodatnih milion i po evra doneo je plasman sa prvog mesta u nokaut fazu takmičenja, ulaskom u osminu finala je obezbeđeno i dodatnih 1,1 miliona, a zatim još 1,5 prolaskom u četvrtfinale.

To je ukupno 10,5 miliona evra, ali dobio je Dinamo i dodatnih preko dva miliona po klupskom koeficijentu, te još poneku stotinu hiljada neraspodeljenih zbog remija u grupi u kojoj je igrao.

Naknadno će Dinamo dobiti i novac od marketinga, TV prava i ostalih stvari koji će ukupnu sumu dodatno povećati.

Takođe, biće zanimljivo videti kako će postpuiti na dolazećem, letnjem prelaznom roku kada će biti u prilici da zarade dosta novca od prodaje igrača.

Video: Urnebesan pad fudbalera Zvezde na aerodromu

Source link

Slicni artikli

Top