You are here
Home > Fudbal > HRVATI PREUZIMAJU UEFA! Zvonimir Boban dobio funkciju koju niko u istoriji fudbala nije imao!

HRVATI PREUZIMAJU UEFA! Zvonimir Boban dobio funkciju koju niko u istoriji fudbala nije imao!


Sve je više hrvatskih funkcionera na čelnim pozicijama evropskog fudbala.

Nakon što je Davor Šuker, bivši golgeter „vatrenih“, postao član Izvršnog komiteta UEFA, Aleksandar Čeferin, prvi čovek evropske kuće fudbala je rešio da Zvonimir Boban postane prvi čovek koji će obavljati funkciju „šef fudbala UEFA“, javlja Jutarnji list.

„Nema sumnje da je to za Bobana (53) još jedno ogromno priznanje, nakon što je od 2016. do 2019. godine obavljao veoma odgovornu funkciju u FIFA. Kako je radio u svetskoj Kući fudbala, kao desna ruka predsednika Đanija Infantina, možda najbolju ocenu daje i ova inicijativa Čeferina“, piše pomenuti hrvatski medij.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA

Čeferin, advokat iz Slovenije, je 2016. postao predsednik UEFA i od tada konstantno i tesno sarađuje sa FIFA, a tamo je i uspostavio odličnu „vezu“ sa Bobanom. Predsednik evropske kuće fudbala, koji svake godine provodi mesec dana odmora na hrvatskom primorju, u Hvaru, rešio je da bivšeg vezistu zagrebačkog Dinama i Milana sada „uzme za sebe“.

Boban se u FIFA isticao zalaganjem za uvođenje tehnologije u fudbal, pre svega kao pomoć sudijama, ali nije samo „ubacio“ VAR u ovaj sport, „već radio i na doradi pravila igre, te vraćanju kredibiliteta nakon godina afera“, piše „Jutarnji list“.

Zvonimir Boban

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Zvonimir Boban

Imajući u vidu velike turbulencije koje ovih dana pogađaju evropski fudbal, kao što je pitanje ogromna reforma Lige šampiona u kojoj bi najmoćniji klubovi želeli da se više pitaju, Čeferin je rešio da pojača svoj tim.

Boban će sada biti deo „predsedničke kancelarije“ i, prema pisanju pomenutog hrvatskog medija, „imaće velika ovlašćenja i odgovornosti, kao što je to bio slučaj i u FIFA“.

VIDEO: Navijači italijnske Breše pesmom podržavaju medicinske radnike

Source link

Slicni artikli

Top