You are here
Home > Fudbal > Bergamo na nogama, Atalanta pozvala Bufona

Bergamo na nogama, Atalanta pozvala Bufona

Portal logo

Drugi i konačni rastanak Juventusa i Đanluiđija Bufona desiće se izvesno ovog leta, ali ne zato što će legendarni čuvar mreže u penziju, već zbog potrage za novim angažmanom i aktivnim minutima na terenu.

Tako nešto nudi mu – Atalanta! Prema pisanju lokalne štampe u Bergamu, Atalanta je uspostavila prvi kontakt s Bufonovim agentom Silvanom Martinom oko mogućeg angažmana. I to ne bi bio samo populistički potez Boginje provincije, već legitimni pokušaj da se obezbedi potpis čoveka koji bi postao nova “jedinica“.

Nedelja, 15.00: (2,35) Atalanta (3,40) Juventus (3,00)

Naime, plan čelnih ljudi Atalante je da Bufonu daju dvojaku ulogu u timu, gde bi imao prvenstvo na golu u odnosu na talentovanog 20-godišnjaka Marka Karnesekija, kome bi Điđi zapravo bio mentor koji bi ga spremao za veliki izazov u budućnosti. Karneseki se trenutno nalazi u Kremonezeu na pozajmici, ali zbog velikog potencijala predviđaju mu lepu budućnost.

To znači da bi Atalantin prvi golman Pjerluiđi Golini tokom leta otišao iz kluba, pošto je interesovanje za njega već sada veliko. Ostao bi Marko Sportijelo kao rezerva Bufonu i Karneseki kao treća varijanta.

Ono što bi posebno moglo da privuče Bufona jeste šansa da brani u Ligi šampiona, s obzirom da je Atalanta na dobrom putu da ponovo zaigra u elitnom takmičenju. Čovek koji je osvojio mnogo toga sa Juventusom i Parmom i dalje veruje da može da odgovori izazovu iako je duboko zagazio u petu deceniju života.

U ovom trenutku su sve opcije otvorene, čak i da Bufon završi karijeru ako ne bude našao adekvatan posao. To mu je prvi cilj, a ako zaista ne bude ništa interesantno na tržištu, reći će “zbogom“ fudbalu.

Source link

Slicni artikli

Top