You are here
Home > Fudbal > Dejan Stanković: Katai ne priča, Katai radi kao lider

Dejan Stanković: Katai ne priča, Katai radi kao lider

Portal logo

Niže pobede Crvena zvezda, ali želi da do kraja sezone pomeri granice i postavi niz rekorda. Igraće crveno-beli za duplu krunu, trocifren broj golova u prvenstvu, istorijsku šansu da završe prvenstvo bez poraza.

I ne samo to. Počev od sutrašnjeg meča sa Radnikom, Aleksandar Katai će imati priliku da izjednači najbolju takmičarsku godinu u karijeri. Posle pauze, izazvene problemima sa krvnom slikom, majstor fudbala iz Srbobrana igra kao nekada. Na veliko zadovoljstvo Dejana Stankovića. 

„Katai je dokazao i pokazao šta znači biti lider. Dosta smo pričali u vezi toga i ja ne volim kada je neko lider samo na rečima. Neko je lider ako ima pre svega odgovarajuće ponašanje i odnos prema saigračima, klubu, načinu treninga e to je lider, a to je Katai. Uradio je ove godine neverovatan posao za momke, klub i sebe, treba samo tako da nastavi. Šta bi bilo da je igrao ona dva mesec koja je pauzirao zbog povrede, sigurno bi imao bolju statistiku jer je Katai vanserijski igrač“, rekao je Dejan Stanković.

Crveno-beli protiv Radnika, makar u prvenstvu, nemaju pritisak moranja. Ali Stanković najavljuje igru na tri boda.

„Ne bih bio zadovoljan remijem u prvenstvu, nema razloga da igramo na nerešen rezultat, nikada nismo ni išli na remi od kako sam ja ovde. Ne bi se ni momci složili sa mnom da se ide na remi, ne znam zašto bi se išlo. Idemo sutra na pobedu, izaći će najjači sastav, nema razloga da bilo koga odmaramo i bilo šta kalkulišemo. Godinu dana igramo u ritmu nedelja-sreda, tako da su momci navikli i stopostotno su spremni, fokusirani i koncentrisani. Idemo na pobedu sutra i u sredu, nama su ciljevi jasni“.

Osvrnuo se Dejan Stanković i na najboljeg strelca Surduličana i Superlige Srbije Milana Makarića.

„Svako ko dođe na Marakanu želi da se pokaže, dokaže i istakne. Dosta puta sam to govorio na našim konferencijama, tako će biti i sutra, nema razloga da ne bude i treba tako da bude. Veliko poštovanje za prvog strelca lige, nije lako postići toliko golova, moraš da imaš i momke koji rade za tebe i spremni su da se žrtvuju za ekipu da bi izbacili jednog pojedinca. Uvek vodimo računa o najboljima u protivničkim ekipama, gledamo da im „odsečemo“ ono što je najbolje i da ih „stavimo“ u problem, da na površinu izađu njihove mane, a ne vrline, tako će biti i sutra“.

 

 

Source link

Slicni artikli

Top