You are here
Home > Tenis > Evans likuje: Đoković me iznervirao pre meča i to me motivisalo

Evans likuje: Đoković me iznervirao pre meča i to me motivisalo

Portal logo


Napravio je Danijel Evans najveće tenisko iznenađenje godine pobedom nad Novakom Đokovićem na turniru u Monte Karlu. To je prvi poraz najboljeg tenisera sveta u ovoj godini.

A, možda bi sve bilo drugačije da je meč počeo na vreme. Naime, Evans je posle pobede rekao za britanske medije da je zagrevanje za početak kasnilo zbog Đokovića i da ga je to dodatno “raspalilo” kada su izašli na teren.

Đoković me ostavio da čekam u svlačionici i to me je iznerviralo. Ali me je i dodatno motivisalo kada smo izašli na teren. Sve vreme sam govorio sebi da je to duel jedan na jedan i da vidimo ko će pobediti”, ispričao je Evans.

On je objasnio kakvom je taktikom pobedio teniskog broja jedan.

Moj plan je bio da ga što više izvlačim napred. Teško mi je bilo da izlazim na mrežu, jer sam mogao da trčim mnogo više nego obično, ali to je cena ovakvog duela. On mi je poklonio neke jeftine poene, tako da sam imao i sreće”.

Đoković razočaran: Jedan od mojih najgorih mečeva poslednjih godina

Ne krije radost britanski teniser, svestan da mu je ovo najveća pobeda u karijeri.

Ovo je trijumf o kojem ću pričati deci i unucima, da sam pobedio najboljeg na svetu. Ključ je u tome da verujete da to zaista možete. Ne samo da to govorite, nego da zaista imate veru u sebe da možete da savladate najboljeg. Srećan sam, zadovoljan kako sam ušao u meč, kako sam odigrao, mada kada igrate protiv nekog kao što je Novak, nikada ne možete da budete sto odsto uvereni u pobedu”, rekao je Danijel Evans.

Source link

Slicni artikli

Top