You are here
Home > Fudbal > Ceh propuštanja Libertadoresa: Gremio sporazumno ispratio Portalupija, rekordera i čoveka sa statuom ispred stadiona

Ceh propuštanja Libertadoresa: Gremio sporazumno ispratio Portalupija, rekordera i čoveka sa statuom ispred stadiona

Portal logo

Gremio i Kopa Libertadores nekako uvek idu u paru. Međutim, velikan iz Porto Alegrea ove sezone neće nastupati u južnoameričkoj eliti. Independijente del Valje mu je stao na put ka najevćem klupskom tamičenju Zelenog kontinenta i tako direktno uticao da rastanak Trikoloara sa jednim od najvećih trenera u istoriji kluba Renatom Portalupijem.

Zvanično saopštenje Gremija je da je odluka o prekidu saradnje doneta sporazumno, nakon što je Portalupi telefonom zvao prvog čoveka kluba Romilda Bolzana. Dok klub ne bude izmozgao i pronašao dugoročno rešenje na klupi će sedeti trener U-21 ekipe Tijago Gomes.

(6,25) Žoinvil (3,60) Atletiko Gojanense (1,55)

Već posle poraza 2:1 u Ekvadoru tenzije unutar kluba počele su da rastu, a već od marta su postojale struje u upravi koje nisu bile za to da Portalupi dobije dugogodišnji ugovor. Kako je revanš okončan istim rezultatom u korist Independijentea dileme nije bilo. Iako nije pravedno prstom upirati isključivo u 58-godišnjeg stručnjaka koji se oporavljao od Kovida i u čitavom dvomeču nije predvodio fudbalere sa klupe, već je to činio njegov pomoćnik Alešandre Mendeš.

Treći, ujedno i najuspešniji mandat Portalupija u Gremiju počeo je septembra 2016. godine, a ostalo je što ono kažu „istorija“. Spojio je četiri i po godine na klupi što je rekord u elitnom rangu brazilskog fudbala. U isto vreme postao je čovek sa najviše utakmica na klupi Gremija i dobio statuu ispred Arene do Gremio, odnosno doma Trikolora.

Pod njegovom dirigentskom palicom, Gremio se popeo na krov Južne Amerike 2017. godine, godinu dana nakon što je osvojio trofej u Kupu Brazila. Novi pehar došao je 2018. osvajanjem Rekopa Sudamerikane, a iste sezone kao i u naredne dve dolazile su titule u državnom šampionatu Gaušo, kao i trofej rekope Gaušo 2019. godine.

O Renatu Portalupiju mnogo govore rezultati i uspesi, a možda još više gest nakon smrti Dijega Armanda Maradone kada je vodio utakmicu u dresu Argentine.

Source link

Slicni artikli

Top