You are here
Home > Fudbal > Sumnjive utakmice u Kruševcu i Pančevu

Sumnjive utakmice u Kruševcu i Pančevu

Portal logo

Sport klubje prvi plasirao vest da UEFA sumnja u regularnost pojedinih utakmica, Mozzart sportu je iz Fudbalskog saveza Srbije potvrđeno da je istraga u toku, a ovog ponedeljka stižu novi detalji o potencijalnoj aferi na našim terenima.

Kako je objavio Sport klub, sumnjive su utakmice Prve lige Srbije, Trajal – Jagodina i Železničar – Borac. Obe su igrane u martu i obe su evidentirane spornim zbog ogromnih uplata u kladionicama u Evropi i Aziji. Pominje se da su akteri oba susreta, sumnjivim postupcima tokom trajanja susreta, obezbedili zainteresovanim stranama veliku zaradu. Tragovi o tome, dodaje isti izvor, postoje u specijalizovanim kompjuterskim programima zaduženim za praćenje utakmica, a obimna dokumentacija, sadrži i video zapise sa pomenutih susreta.

Inače, 25. marta Trajal je u Kruševcu savladao Jagodinu (3:0) golovima Aleksandra Trajkovića i Igora Savića (dva), dok je 6. marta Železničar u Pančevu tukao čačanski Borac (1:0) pogotkom Danila Kovačevića iz jedanaesterca koji je skrivio Lazar Obradović.

Dokumentacija prosleđena u Fudbalski savez Srbije sadrži i imena fudbalera pod sumnjom. Identifikovani su i njihovi ‘raniji radovi’, učešće u utakmicama sličnog sadržaja, takođe, pod istragom UEFA. Bogat dosije i istovremeno nekoliko nerezonskih poteza na „obeleženim“ utakmicama, smestili su pojedine fudbalere u priču sa nesportskim sadržajem. Kako saznajemo, reč je o prvotimcima poraženih ekipa“, dodaje Sport klub.

Po prijavi UEFA, predmet je sad u rukama Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Source link

Slicni artikli