You are here
Home > Tenis > Museti namučio Đerea, ali naš as nastavlja put ka odbrani trofeja

Museti namučio Đerea, ali naš as nastavlja put ka odbrani trofeja

Portal logoMomak iz Sente iskoristio četvrtu meč loptu protiv tenisera kojeg je i prošle sezone eliminisao na Sardiniji

Namučio se Laslo Đere u četvrtfinalu ATP turnira 250 na Sardiniji, ali je uz poprilično nizak procenat prvog servisa uspeo da eliminiše domaćeg tenisera Lorenca Musetija u tri seta – 2:1 (6:4, 4:6, 6:2). Borba sa italijanskim tinejdžerom trajala je skoro dva i po sata, a Srbin je ovim podvigom nastavio da korača ka odbrani trofeja.

Đere je i prošle sezone na istom mestu, doduše u polufinalu, uspeo da savlada Musetija koji mu je predao meč pri zaostatku 4:1 u trećem setu. Prvi period igre obeležila je nekolicina dugih gemova, a u sedmom po redu Đere je napravio brejk koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Doduše, Italijan je pri rezultatu 5:3, spasao tri set-lopte, ali je u narednom gemu 57. reket sveta iskoristio svoj servis da realizuje četvrtu i povede.

Mučio se Đere sa ubacivanjem prvog servisa, što pokazuje i krajnja statistika od 58 posto u tom segmentu. Domaći teniser je to iskoristio i u drugom setu napravio tri brejka, jedan više od rivala što mu je bilo dvoljno da se rezultatski vrati u meč. Da je bilo problema sa izvođenjem početnog udarca, pokazuje i sedam duplih servis grešaka momka iz Sente.

U odlučujućem setu, Đere se zaleteo i sa dva brejka stigao do prednosti 5:1. Museti je na svoj servis produžio meč, a to je prethodilo jednom od najdužih gemova ovog popodneva. As iz Sente je odbranio čak pet lopti, a Italijan uspeo da ga spreči da realizuje prve tri meč lopte. Četvrta je ipak bila kobna po 19-godišnjaka koji je neiznuđenom greškom završio takmičenje na Sardiniji.

Đere je ovom pobedom zakazao duel sa boljim iz okršaja Nikolas Basilašvili – Jan Lenard Štruf.

Source link

Slicni artikli

Top