You are here
Home > Fudbal > Anfang nikad nije pobedio Hamburger, Kitel ne zna za poraz od Darmštata

Anfang nikad nije pobedio Hamburger, Kitel ne zna za poraz od Darmštata

Portal logo

Komplikovano na vrhu, komplikovano na dnu. Sedam rundi pre kraja šampionata u nemačkom drugoligaškom rangu situacija se nije iskristalisala. Bohum se izdvojio na čelu, dok je Vircburger najbliži ispadanju i to je praktično sve što je evidentno pred sam finiš sezone. Jedan od onih koji cilja promociju je Hamburger, kome je u prethodna dva navrata upravo u finalnim rundama izmicao povratak u Bundesligu.

Večeras Dinosaurusi otvaraju 28. kolo Cvajte utakmicom protiv Darmštata, ali već je sada jasno da će dve predstojeće utakmice velikana sa severa Nemačke protiv Sandhauzena i Karlsruea da budu otkazane jer su ta dva tima u karantinu zbog zaraze virusom korona. Stoga je jasno da će Hamburger da zaostaje na tabeli u naredne dve nedelje, pošto je i trenutno četiri boda daleko od vodećeg Bohuma, a ima isti broj bodova kao i Grojter.

18.30: (1,72) Hamburger (3,90) Darmštat (4,70)

Soni Kitel je igrač u kojeg se večeras uzdaju svi u taboru HSV-a. Ofanzivni vezista se sastao sa Darmštatom šest puta u Cvajti i nikada nije doživeo poraz. Hamburger će morati da se osloni na ovu seriju, ali je svestan da mora da postigne najmanje dva gola kako bi izvojevao pobedu, jer gost redovno trese mrežu, o čemu svedoči i podatak da je stigao do pogotka na 10 od 11 minulih mečeva.

Sve u svemu, HSV je vrlo dobro raspoložen. Osim drugog poluvremena u Hanoveru, tim Danijel Tijuna je odigrao izvanredno u poslednje četiri utakmice. Zbog toga je i bez poraza u četiri prethodna duela, ali je mogao ili trebalo da sakupi 12 bodova, umesto osam. Proteklog vikenda Dino je igrao sa Hanoverom u Severnom derbiju, i zasluženo vodio sa 3:0 golovima Arona Hunta, ali je kao po običaju u finišu sezone, uspeo da sebi dozvoli žute minute i do kraja meča primi tri gola.

Sa druge strane, Darmštat ove sezone nije potpuno bez briga. Ljiljani su šest bodova daleko od prvog ugroženog, pa mu je u narednom periodu dovoljno da sakupi još koji bod i obezbedi svoj status. Posle kratkog privremenog maksimuma početkom marta, poslednje dve utakmice Darmštata nisu izgledale tako dobro. Dve pobede u proteklih šest susreta nisu dobra referenca za pobedu u Folksparku, pogotovo što Markus Anfang nikada nije postigao pobedu protiv Hamburgera.

Interesantno je da će na večerašnjem okršaju u Hamburgu biti viđen dvoboj dvojice najboljih strelaca lige. Sa jedne strane je Simon Terode, koji je 20 puta pogađao metu do sada, a sa druge Serdar Dursun, koji uz svoje ime ima 16 pogodaka.

CVAJTA – 28. KOLO

Petak

18.30: (1,72) Hamburger (3,90) Darmštat (4,70)

Subota

13.00: (2,85) Aue (3,30) Sankt Pauli (2,50)

13.00: (1,77) Holštajn Kil (3,60) Jan Regenzburg (4,80)

13.00: (2,95) Paderborn (3,35) Bohum (2,40)

Nedelja

13.30: (2,60) Hanover (3,25) Hajdenhajm (2,75)

13.30: (2,60) Osnabrik (3,10) Braunšvajg (2,85)

13.30: (3,80) Vircburger (3,50) Nirnberg (1,98)

Odloženo

Grojter – Sandhauzen

Fortuna Diseldorf – Karlsrue

*** kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top