You are here
Home > Košarka > Počela evrpska trka za Poarjeom, Real vodi…

Počela evrpska trka za Poarjeom, Real vodi…

Portal logo

Madriđani najozbiljni u želji da angažuju francuskog centra koji prema svemu sudeći neće dobiti više šansu u NBA

Čak tri promene tima od novembra i na kraju otkaz iz Njujorka naterale su Vensana Poarjea da razmišlja o ponudama iz Evrope, a jedna od najkonkretnijih je ni manje ni više nego od Rela.

Kako je objavio španski novinar Čema de Lukas, madridski klub vodi ispred Barselone i Anadolu Efesa u trci za francuskim centrom koji je po razlazu sa timom iz Velike jabuke izjavio da bi radije da ostane u SAD.

Međutim, pošto i dalje nema konkretnu ponudu iz najjače lige na svetu, Francuz sve više osluškuje šta se događa na Starom kontinentu, jer želi što pre skrasi negde gde bi mogao da igra a sve u želji da spreman, sa pozamaišnim minutama u igri, dočeka pripreme reprezentacije za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Real je najuporniji jer mu je hitno potreban iole dobar centar da ne bi, kako je jednom prilikom trener Pablo Laso rekao „ubio Edija Tavareza zbog prekomernog igranja“, pošto se eksperiment sa Tajusom Ednijem pokazao kao neuspešan.

Celu situaciju iz prikrajka gleda i Baskonija. Finansijski ne može da se takmiči sa bogatijim klubovima, ali veruje da bi dve godine saradnje u kojima je Francuz izrastao iz talenta u kvalitetnog igrača mogle da budu tas na vagi prilikom odluke Poarjea gde će igrati bar do leta…

Source link

Slicni artikli

Top