You are here
Home > Košarka > „Svi smo u ovome zajedno, nadam se da će se uskoro završiti“

„Svi smo u ovome zajedno, nadam se da će se uskoro završiti“


Trenutna košarkaška sezona je po svemu čudna. Pandemija korona virusa uticala je na to da se takmičenje prilagodi, utakmice se igraju bez prisustva publike, a testiranja su obavezna gotovo posle svake utakmice.

Niko nije razmišljao kako se igrači osećaju u takvim uslovima ograničenja i pravila. Svakodnevno testiranje na korona virus zaista predstavlja problem, jer se obavlja rano tokom jutra, pa igrači ne dobijaju dovoljno vremena da se naspavaju, što utiče na koncentraciju.

Foto: Etienne Laurent / EPA;

Virus korona

O toj temi prvi put je javno progovorio Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, koji je istakao šta je zapravo najveći izazov za njega u poslednjih godinu dana.

– Uslovi u kojima igramo, očuvanje mentalnog zdravlja… Odigraš recimo dve uzastopne utakmice i odmah budeš testiran ujutru. Ne možeš da se naspavaš posle utakmice, spavaš samo četiri sata. Bilo je i dosta povreda ove sezone, ali to je normalno – rekao je Bogdan.

Naravno, naš košarkaš, koji je noćašnji meč završio sa deset poena na svom kontu u pobedi Atlante nad Golden Stejtom, nada se da će se ova situacija što pre okončati.

– Svi smo u ovome zajedno, ali se nadam da će se uskoro završiti –rekao je Bogdanović koji je dobar deo sezone propustio zbog povrede.

On je potom detaljnije pojasnio kako teče proces testiranja u NBA ligi, o čemu ranije niko nije podrobnije govorio.

– Posle utakmica noć za noć budeš testiran rano ujutru. Letiš i stigneš u hotel do jedan, dok se istuširaš i raspakuješ i dok se spusti adrenalin posle meča – to je već tri ujutru. Testiranje je u devet, što znači da moraš da se probudiš u osam. To je težak deo svega ovoga – rekao je Bogdanović.

VIDEO: Istorijski rekord Nikole Jokića: 17 poena, 9 asistencija

Source link

Slicni artikli

Top