You are here
Home > Tenis > Siner stopama Đokovića: Skalp Bautiste Aguta za finale Majamija

Siner stopama Đokovića: Skalp Bautiste Aguta za finale Majamija

Portal logoPrvi tinejdžer u finalu Mastersa od 2007. godine i Novakovog podviga

Pre početka Mastersa u Majamiju, malo ko bi se kladio da će Janik Siner doći u poziciju da se bori za trofej. Međutim, italijanski 19-godišnjak napredovao je korak po korak, a večeras protiv Roberta Buautiste Aguta ostvario najveću pobedu dosadašnjeg toka karijere – 2:1 (5:7, 6:4, 6:4). I ne samo to. Postao je prvi tinejdžer u finalu jednog Mastersa još od 2007. godine i Novaka Đokovića, odnosno tek četvrti tinejdžer koji se obreo u finalu Majamija – pre njega to su uspevali upravo Novak, odnosno Rafael Nadal i Andre Agasi.

MAJAMI, 01.00: RUBLJOV (1,25) HURKAČ (3,55)

Kada je pre dva dana, u četvrtfinalu eliminisao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, Roberto Bautista Agut se verovatno ponadao da mu se sprema povratak među deset najboljih tenisera. Za to mu je bio neophodan pehar u Majamiju, ali ispričio se nadahnuti 31. reket sveta, iako je Španac bolje otvorio meč.

Prvi set Bautista Agut prelomio je u 11. gemu oduzevši servis rivalu, da bi naredni za 7:5 rutinski rešio u svoju korist. Kada je reč o drugom periodu sedmi gem se ispostavio kao ključni i to na psihološkom planu. Italijan je uspeo da neutrališe četiri brejk lopte rivala što je bila ozbiljna injekcija samopouzdanja. Ono se manifestovalo u 10. gemu, kada je 32-godišnjak servirao za ostanak u setu, ali je Italijan iskoristivši drugu set loptu praktično vratio meč na početak.

Siner je karakter i mentalnu snagu pokazao i u odlučujućem periodu jer ga nije pokolebao rani brejk protivnika. Odužio se sredinom seta istom merom, da bi ponovo u tom famoznom desetom gemu brejkom rešio meč u svoju korist.

Zašto ne iskoristiti jedinstvenu priliku za prvi Masters u ranoj fazi karijere kada već nema Đokovića, Nadala, Tima i Federera, odnosno kada je Medvedev zaustavljen relativno rano. Tako mladić sa severa Italije ima priliku da protiv boljeg iz okršaja Hurkač Rubljov koji uskoro počinje, napravi zaista venserijski uspeh.

Source link

Slicni artikli

Top